Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματέιων Αθηνών-Πειραιώς, συμμετέχοντας για έβδομη συνεχή χρονιά  στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2021» του Δήμου Πειραιά, σε απευθείας σύνδεση με την Ηρωική Νήσο Κάσο, διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Κασιώτες Καπεταναίοι, οι μεγάλοι άγνωστοι του ΄21». Η εν λόγω εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/6 και ώρα 8.μμ

Λίγα λόγια για το έργο

Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Κασιώτης συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης συνέγραψε το έργο «Κασιώτες Καπεταναίοι – οι μεγάλοι άγνωστοι του ‘21», βασισμένο στα ιστορικά αρχεία του πρώτου διοικητή Δωδεκανήσου, Νικολάου Μαυρή.

Ο Μηνάς Βιντιάδης είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, με πολλά έργα στο ενεργητικό του, υποψήφιος για το Βραβείο Κάρολος Κουν 2018 και δημιουργός του υποψήφιου για πολλά βραβεία «Κάτω Παρθενώνα», που διδάσκεται σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η έγκυρη δραματουργική επεξεργασία  και έρευνα υπογραμμίζει τη μεγάλη προσφορά της Κάσου, που σίγουρα, αδικήθηκε από τους ιστορικούς της χώρας με αναφορές και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Οι ήρωες που δίνουν το «παρών» είναι οι: Μάρκος Μαλλιαράκης, Θόδωρος Κανταρτζής, Γιούλιος Μπουρέκας και Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Συμμετέχουν δυο γνωστοί ηθοποιοί, οι Χρήστος Σαπουντζής και Δημήτρης Μαζιώτης, τρεις Κασιώτες ηθοποιοί οι Νικολέτα Σοφίλα, Ηλίας Μαστροπαύλος και Γιώργης Ξυδιάρης και ένας λυράρης.

Τη σκηνοθεσία   έχει αναλάβει η Βάνα Πεφάνη, ηθοποιός σκηνοθέτης, υπότροφος και απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης με πολύχρονη παρουσία στο θέατρο, την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο.

Η υπόθεση του έργου αγγίζει το συναισθηματικό κόσμο όλων των συμπατριωτών μας, κατοίκων των νησιών μας και για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία  μας έχει ήδη εισηγηθεί  ανεπιφύλακτα, την περιοδεία του εν λόγω έργου σε νησιά της Περιφέρειάς μας, κατά την θερινή περίοδο 2021.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, παρακαλούμε όπως συνδεθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση  Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/82401445630?pwd=Y1NkZGdRZ3dXTC9jRFhpeEkveHFiQT09 Meeting ID: 824 0144 5630  Passcode: 4VMZMk
και μέσω του Youtube Live
 https://www.youtube.com/channel/UC9v_N91vwfBCY9jtLU0gO_A/live