Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.30, στον αύλειο χώρο του Ροδινιού, η πρώτη εκδήλωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου.  Στην εκδήλωση, που αφορούσε στην αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά χορευτικά, ενώ ακολούθησε Καρπάθικο γλέντι.

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Η πρόεδρος του νέου Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου Φανή Αναστασιάδη – Σισαμή, που κήρυξε την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη στήριξη της προσπάθειας τους, αλλά και τους ιθύνοντες για την παραχώρηση της αίθουσας του Ροδινιού.

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη του Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, Διακαντώνη – Μπαλασκά Πόπη, Ψαρού – Πολεμικού Στέιση, Γεργατσούλλη – Γιάννουστα Ειρήνη, Ματθαίο Μανόλη, Παπακώστα Κώστα, Ρουσσάκη Γιώργο, Σαρρή Άννα, Κοντό Μιχάλη, Παναγιώτου Φιφή και Παλαιού – Τσουκαλά Φούλα, οι οποίοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό, ενεργώντας άψογα και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους οι: Μιχάλης Μπαριανάκης, περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος του περιφερειακού φυτωρίου, Δρ. Στέφανος Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, καθώς και ο Νίκος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων. Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας.

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μικρούς χορευτές του Α’ και Β’ Παιδικού Τμήματος του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, υπό τον χοροδιδάσκαλο Γιάννη Λεντάκη. Ακολούθησε αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα, με τις «πρωταγωνίστριες» Μαρία Σισαμή, Σοφία Δημητραδιού, Πόπη Λιγνού, Χαζηνούλα Τσαμπουνιέρη και Μαρία Χαλαμπαλάκη, να είναι ντυμένες με παραδοσιακές στολές της Καρπάθου, όπως και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Άννα Σαρρή. Μαντινάδες, στο πλαίσιο της αναπαράστασης του εθίμου, αναγνώστηκαν από τον Μανόλη Ματθαίο, Ειδικό Γραμματέα του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου.

 

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Στους μικρούς χορευτές, που συμμετείχαν στην παρουσίαση των παραδοσιακών χορών, απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα από την πρόεδρο του Συλλόγου και τις πρώην προέδρους.

Από την εκδήλωση του Παγκαρπαθιακού Συλλογου Ρόδου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο των στεφανιών του Μάη και με Καρπάθικο γλέντι, ύστερα από την ευγενική προσφορά των Γιάννη Κλαδάκη, Γιάννη Λεντάκη και Θεοδόση Περσελή. Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, τους ευχαριστούν θερμά, όπως επίσης και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.