Ξεκινά νέος κύκλος Σεμιναρίων στο Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου σε συνεργασία με το ΚΕΚ»Γ. Γεννηματάς» στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο. Μετά την επιτυχή διεξαγωγή των γνωστικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το «ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επαρχείου Καρπάθου Κάσου , ξεκινά η νέα περίοδος σεμιναρίων και στα δύο νησιά.

Τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία μπορείτε να επιλέξετε και να δηλώσετε συμμετοχή είναι:

 1. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
 2. Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα.
 3. Παραδοσιακοί χοροί.
 4. Εκμάθηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
 5. Εκμάθηση μουσικών οργάνων φιλαρμονικής.
 6. Εκμάθηση παραδοσιακού τραγουδιού – τυπικό του παραδοσιακού γλεντιού.
 7. Ζωγραφική.
 8. Αγιογραφία.
 9. Βυζαντινή μουσική.
 10. Παραδοσιακή υφαντουργία-αργαλειός.
 11. Κρεοπωλών.
 12. Ξεναγών.
 13. Μελισσοκομίας.
 14. Αμπελουργίας.
 15. Ξένων γλωσσών.
 16. Πρώτες Βοήθειες.
 17. Συμβουλευτική γονέων.
 18. Κεραμική- αγγειοπλαστική.

Σημειώνεται ότι για να συγκροτηθεί ένα τμήμα να πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός τουλάχιστον οκτώ (8) ενδιαφερομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι είτε αυτοί είναι δάσκαλοι, που επιθυμούν να διδάξουν στα γνωστικά αντικείμενα που προαναφέραμε, είτε είναι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να απευθύνονται από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στον κύριο Σταύρο Σταυριανό στο τηλέφωνο 6985843740 και στον κύριο Έπαρχο στο τηλέφωνο 2245361222 πρωινές ώρες από 10:00 έως 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι δάσκαλοι και εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν ημέρες και ώρες που μπορούν να διδάξουν ή να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια , προκειμένου να καταρτιστεί το σχετικό πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί, καθώς επίσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας τους. Όλες οι δαπάνες των πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν, καλύπτονται από το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς».

Οι Δάσκαλοι αμείβονται, ενώ η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν. Ο χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων θα είναι στο Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου, ενώ για το νησί της Κάσου θα ορισθεί συγκεκριμένος χώρος εφόσον επιλεγούν τα γνωστικά αντικείμενα.

Στο τέλος των σεμιναρίων χορηγείται βεβαίωση διδασκαλίας για τους δασκάλους, και βεβαίωση παρακολούθησης για τους εκπαιδευόμενους.