Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για μια Ελλάδα που αλλάζει, που βλέπει μπροστά, που δημιουργεί στέρεες βάσεις για το αύριο, που βάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών της, εξέπεμψαν τα στελέχη, τα μέλη αλλά και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου, το Σάββατο το βράδυ, στη Ρόδο, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού-Πολιτισμού και πρώην Γραμματέας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και  πολλά στελέχη, μέλη αλλά και φίλοι της Ν.Δ. Ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης έστειλε χαιρετισμό γιατί απουσίαζε εκτός Ρόδου.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΝΟΔΕ Δωδεκάνησου Παύλου Μπακίρη που αναφέρθηκε στη πορεία προς τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας: «Εδώ, στην αίθουσα αυτή, χτυπά σήμερα η καρδιά της νεοδημοκρατικής βάσης. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, για τη διαρκή συμμετοχή σας, για τον αγώνα σας. Να σας ευχαριστήσω γιατί  τη χρονιά που πέρασε αποδείξατε   στην   πράξη   το   πώς γεννιέται  η ελπίδα.

Το   πώς   γεννιέται   το   καινούργιο   όραμα, που ξαναφέρνει αυτοπεποίθηση  στην Ελλάδα και ξαναδίνει αισιοδοξία στους Έλληνες. Και καταφέρατε η νέα χρονιά το 2020 να μπει  με το δεξί… με την Νέα δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό…!!!».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Παύλος Μπακίρης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Αντώνης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρης έκανε  ιδιαίτερη αναφορά στη στενή συνεργασία της οργάνωσης με τον υφυπουργό Αθλητισμού από τη θέση του γραμματέα του κόμματος: «Η παρουσία του εδώ σε όλα τα νησιά   μας   ήταν διαρκής και σημαντική! Ήταν πάντα παρόν όταν του το ζητούσαμε και η στήριξή   του   στα   δύσκολα   μας   έδινε   δύναμη   να πάμε  μπροστά! Πάντα  δίπλα  μας  στις  δύσκολες στιγμές ταξιδέψαμε μαζί  από νησί σε νησί με κακοκαιρίες με απαγορευτικά  και βέβαια αυτή  τη δύσκολη δουλειά την έκανε σε όλη την Ελλάδα! Δεν  υπολόγισε   ποτέ το προσωπικό κόστος που είχε απουσιάζοντας συχνά από την εκλογική του περιφέρεια! Ακόμα και τώρα που η ΝΔ είναι κυβέρνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν λέει όχι στις δύσκολες αποστολές… Υφυπουργός  Αθλητισμού».

Ο κ. Μπακίρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή των 4 βουλευτών στη Δωδεκάνησο καθώς και στις σημαντικές νίκες του Γιώργου Χατζημάρκου, στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Αντώνη Καμπουράκη, στο δήμο Ρόδου.

Ο Υφ.Λευτέρης Αυγενάκης με τον Περιφρειάρχη Ν.Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, τον καλωσόρισαν με μαντινάδες και  ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη ΝΟ.Δ.Ε και τον πρόεδρο της καθώς και στις μεγάλες νίκες της Νέας Δημοκρατίας στη Δωδεκάνησο: «Δεν μπορώ να κρύψω την συγκίνηση μου όταν με καλεί στο βήμα ο άξιος, ένας από τους καλύτερους προέδρους ΝΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα, ο Παύλος Μπακίρης. Δεν λέω κολακείες. Ίσως είμαι από τους λίγους που έχω πλήρη εικόνα των στελεχών της Ν.Δ σε όλη την επικράτεια. Το αν δούλεψε η όχι καλά η ΝΟΔΕ φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Σήμερα τα Δωδεκάνησα έχουν οργάνωση που δουλεύει. Σήμερα έχουμε ξανά έναν ικανό, παραγωγικό και αποτελεσματικό Περιφερειάρχη, το Γιώργο Χατζημάρκο και στη Ρόδο έχουμε έναν Νεοδημοκράτη Δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη».

Αυγενάκης-Μπακίρης-Καμπουράκης

Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τα οργανωμένα μέλη και τους φίλους του κόμματος , να παραμείνουν ενωμένοι, να μη χάσουν την ενεργητικότητα τους και να μην εφησυχάζουν στιγμή! «Κερδίσαμε τις εκλογές αλλά η μάχη είναι διαρκείας, ο στόχος είναι να κυριαρχήσουμε ιδεολογικά. Με ενότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, όπως έχει δείξει και η ιστορία, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε».

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του επί  σειρά ετών προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Σίμου Παρασκευά.