Αναλογιζόμενος το παρόν, την κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί μας, τις ευκαιρίες που χάνονται αλλά και συνάμα ελπίζοντας για το μέλλον της Καρπάθου, με προβληματισμό σκεφτόμουν όπως και όλοι μας, ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Όλα αυτά πολύ πριν την σκέψη για κάθοδο στον πολιτικό στίβο.

Αρκετό καιρό μετά και προ των επερχόμενων δημοτικών εκλογών άκουσα για την παράταξη του κ. Τσαμπουνιεράκη. Έτσι λοιπόν δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη, για να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Κάρπαθος, Νέα Αρχή», ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Με τον Μιχάλη, γνωρίζομαι και συνεργάζομαι εδώ και 15 χρόνια, μια που είναι ο υπεύθυνος λογιστηρίου, στο γραφείο Γενικού τουρισμού που εργάζομαι εδώ στην Κάρπαθο.

Νίκος Φαρμακίδης

Ο Μιχάλης είναι γνώστης του δήμου μας, μόνιμος κάτοικος του νησιού μας αλλά και νέος άνθρωπος με γνώση για τα μικρά και μεγάλα θέματα που μας ταλανίζουν, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Το πρόγραμμα, οι ιδέες, το όραμα, και τα νέα μέλη της παράταξης, συνεπικουρούμενοι από τα 2-3 άτομα με εμπειρία από τον δήμο και τις διαδικασίες του, με κάνουν να πιστεύω ότι έχει την δύναμη να τα καταφέρει.

Για εμένα προσωπικά, εργάζομαι στον τομέα του τουρισμού κατ΄ επιλογή και τον υπηρετώ από διάφορα πόστα 20 συναπτά έτη.

Δουλεύω στο λογιστήριο της εταιρεία Φιλιππίδης Α.Ε (Possi Travel) εδώ και 15 χρόνια.

Ξεναγώ και δείχνω τις ομορφιές του νησιού μας στα γκρούπ επισκεπτών του γραφείου μας.

Είμαι μέλος της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου ήδη 5 χρόνια και μαζί με τα άλλα αξιότιμα και δημιουργικά μέλη, πραγματοποιούμε δράσεις προβολής αλλά και σχεδιάζουμε το μέλλον με απτά αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Σε αυτό τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις ενέργειες μας αυτά τα 5 χρόνια.
(http://bit.ly/2Wk41Ew )

Νίκος Φαρμακίδης

Εκπροσωπώ την Κάρπαθο σε εκθέσεις και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και όπου χρειαστεί (π.χ συνάντηση με πρώην υπουργό τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού, παρουσίαση προορισμού στην αεροπορική εταιρεία Germania).

Για το νησί μας και τον τουρισμό παλεύω και μέσα από την εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ “Karpathos Travel guide” που έχουμε δημιουργήσει εδώ και 5 χρόνια και βρίσκει κανείς αναλυτικά, όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά της Καρπάθου. Η μοναδική Start – up εταιρεία που ξεκίνησε από το νησί μας και έχει επεκταθεί ήδη σε 4 χώρες και 13 περιοχές!

Όσοι δεν με γνωρίζουν, σίγουρα με έχουν πετύχει να τριγυρνάω στο νησί μας, μαζεύοντας στοιχεία για την εφαρμογή μας και μιλώντας με επιχειρηματίες του τουρισμού, θέλοντας να παρουσιάσω ό,τι έχει το νησί μας να προσφέρει στους επισκέπτες μας!

Είναι κάτι που αγαπώ και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.

Ώς άνθρωπος που ταξιδεύει πολύ, παρατηρώ και αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητες του νησιού μας, όταν επισκέπτομαι μέρη, που απέχουν από τις δυνατότητες και της ομορφιές της Καρπάθου αλλά έχουν αναπτυχθεί προς την σωστή κατεύθυνση. Γνωρίζω τι μπορούμε να καταφέρουμε και με λυπεί το γεγονός ότι δεν έχει φθάσει η Κάρπαθος, εκεί που της αξίζει και εκεί που όλοι την ονειρευόμαστε.

Για την προώθηση του νησιού μας, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την γαστρονομία, την αρχιτεκτονική, την παράδοση, την γαστρονομία,την επέκταση της τουριστικής σαιζόν και όλα τα μικρά και μεγαλύτερα ”αυτονόητα” που συζητάμε μεταξύ μας και θα προσφέρουν στον επισκέπτη μας αξέχαστες αναμνήσεις και εμπειρίες, αλλά και σε εμάς τους ίδιους καλύτερη ζωή και καθημερινότητα.

Ίδεες, όρεξη, όραμα και γνώση υπάρχουν. Με την βοήθεια και την εμπιστοσύνη σας, χωρίς λόγια περιττά, όλοι μαζί, πίστευω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Καλή επιτυχία σε όλους, καλή επιτυχία στο νησί μας!

Νίκος Φαρμακίδης