Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η ιδιαίτερα συγκινητική τελετή παράδοσης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την απερχόμενη Πρυτανική Αρχή και της ανάληψής της από τη νέα.

Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανέλαβε για την περίοδο 2018-2022 η Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, η οποία παρέλαβε τη Διοίκηση του Ιδρύματος από τον Καθηγητή Στέφανο Γκρίτζαλη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2014.

Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τη θέση των Αντιπρυτανισσών και Αντιπρυτάνεων ανέλαβαν οι:

Καθηγήτρια Ελένη Θεοδωροπούλου,
Καθηγητής Δημήτριος Παπαγεωργίου
Καθηγητής Χαράλαμπος Σκιάνης
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Μαύρη.

Στη νέα Πρυτανική Αρχή απηύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Καλογήρου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γάκης και ο Αντιδήμαρχος Λέσβου κ. Κατσαρός, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λέσβου κ. Γαληνού.

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και όλες και όλοι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, των τοπικών φορέων ευχήθηκαν στη νέα Πρυτανική Αρχή υγεία και παραγωγική θητεία.

Η νέα Πρυτάνισσα, είναι Καθηγήτρια & Πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τέως Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού
και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Τέως Κοσμητόρησσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο Κοινωνιολογίας  B.A. (Bachelors Degree in Sociology) με Έπαινο από το Trinity College, Hartford, Connecticut, U.S.A.
Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών  M.A.  (Master of Arts) στις Κοινωνικές Επιστήμες από το University of Chicago, Illinois, U.S.A.
Διδακτορικό Δίπλωμα  Ph.D.  (Doctor of Philosophy) στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago,  Illinois, U.S.A.