Σε υποβολή έγκλησης εις βάρος του πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου και κατά παντός άλλου υπευθύνου υπαλλήλου ή στελέχους του ίδιου υποκαταστήματος, προχώρησε ένας κάτοικος Αμμοοπής Μενετών Καρπάθου.
Με την έγκλησή του ζητά την άσκηση διώξεων για το αδίκημα της υπεξαιρέσεως χρηματικού ποσού 250.000 ευρώ, στην ιδιαιτέρως διακεκριμένη (κακουργηματική) μορφή αυτού.
Όπως υποστηρίζει, διατηρούσε ένα λογαριασμό με την ηλικιωμένη θεία του, αδελφή του πατέρα του, που απεβίωσε την 7η Μαϊου 2006.
Είχαν, όπως αναφέρει, επενδύσει τις καταθέσεις τους σε repos της τράπεζας και είχαν απευθυνθεί στον τραπεζικό διευθυντή.
Όπως ισχυρίζεται, ο τραπεζικός διευθυντής, εκμεταλλευόμενος την ηλικία της θείας του αλλά και την ιδιαίτερη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, τους έπεισε να προβούν στην αγορά repos διότι θα είχαν ασυγκρίτως υψηλότερες αποδώσεις.
Η θεία του μηνυτή φέρεται να προέβη στις 31.03.2003 σε ανάληψη ποσού 100.000 και στις 13.08.2003 σε ανάληψη ποσού 150.000  ευρώ και να τα παρέδωσε στον τραπεζικό διευθυντή, λαμβάνοντας τους αντίστοιχους τίτλους, οι οποίοι όπως αργότερα απεδείχθη και έχει ήδη αναγνωρίσει η Αγροτική Τράπεζα, ουδεμία αξία έχουν καθώς τυγχάνουν πλαστοί.
Υποστηρίζεται συγκεκριμένα ότι ο τέως διευθυντής, συμπλήρωσε ένα έντυπο (σύμβαση εξωνήσεως δικαιωμάτων επί τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου), το οποίο υπέγραψε η θεία του και ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις και έθεσε μάλιστα επ’ αυτού και τη σφραγίδα της τράπεζας.
Με την δημοσιοποίηση του σκανδάλου διαπίστωσε με μεγάλη έκπληξη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ηλικιωμένη θεία του, είχαν πέσει θύματα μίας απίστευτης υπόθεσης απάτης, της μεγαλύτερης στα δωδεκανησιακά χρονικά, με θύματα εκατοντάδες ανυποψίαστους Καρπαθίους και κατοίκους της νήσου Καρπάθου εν γένει, οι οποίοι προχώρησαν στη σύναψη ανυπάρκτων repos, εξαπατηθέντες από τον τέως διευθυντή, ο οποίος τους παρουσίαζε τους εν λόγω τίτλους, την ύπαρξη και εγκυρότητα των οποίων αρνείται η Aγροτική Τράπεζα, ως υπαρκτούς, απολύτως ασφαλείς και κερδοφόρους, προκειμένου να προσποριστεί ίδιον χρηματικό όφελος και ενώ γνώριζε εκ της θέσεώς του, ότι οι εν λόγω τίτλοι, που αυτός επινόησε, ουδεμία αξία και υπόσταση είχαν.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κ. Διακονής.
-Στο μεταξύ αναβλήθηκε χθες για την 8η Μαρτίου 2016 η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου υπόθεσης με κατηγορούμενο για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας τον ίδιο πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε  ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή.
Στην υπόθεση, μηνυτής είναι ο εκπρόσωπος ομόρρυθμης εταιρείας που ιδρύθηκε το 2007 και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων.

(Πηγή: www.dimokratiki.gr)