Στα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας με τους πολίτες της Αστυπάλαιας.

Ο κ. Κόνσολας, που έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες του νησιού, χαρακτήρισε το δημογραφικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, τονίζοντας, παράλληλα, τον κίνδυνο ερημοποίησης των μικρών νησιών.

O Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε ότι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι άμεση προτεραιότητα η στήριξη του θεσμού της οικογένειας μέσα από συγκεκριμένα μέτρα όπως:

  • Άμεση ενίσχυση με 2.000 ευρώ για τα παιδιά που αποκτούν παιδί.
  • Αύξηση του αφορολόγητου, κατά 1.000 ευρώ, για κάθε παιδί.
  • Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
  • Επαναφορά των ποσών που περιέκοψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιοποίησης του αεροδρομίου της Αστυπάλαιας, το οποίο – όπως ανέφερε – αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας διακίνησε 12.500 επισκέπτες το 2017, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί, θεαματικά, με την αξιοποίησή του.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, 4,5 χρόνια, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να παραχωρήσει ή να δρομολογήσει τις διαδικασίες παραχώρησης και αξιοποίησης μέσω ΣΔΙΤ των 23 περιφερειακών αεροδρομίων.