Τα πολλά πρόσωπα του Νοτίου Αιγαίου, χάρη στη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός από τα νησιά του, ανέδειξε και πάλι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT – International Travel Exhibition  2020, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως ηγέτιδας δύναμης του ελληνικού τουρισμού.

Από την διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT – Μιλάνο. Διακρίνονται από την Κάρπαθο,ο πολ. μηχανικός Πάρης Παπαδημητρίου και η Ευαγγελία Μιχ. Φελλουζή ξεν. Konstantinos Palace.

Η έκθεση αφορά  τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή. Άνοιξε τις πύλες της στις 9 Φεβρουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται σήμερα, στο καινοτόμο εκθεσιακό χώρο Fieramilanocity στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Από την διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT -Μιλάνο. Διακρίνονται από αριστερά η Σόφη Καλή, ο Νίκος Λύκος και ο Πάρης Παπαδημητρίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στοχεύοντας στην ενίσχυση της  παρουσίας της στην ιταλική αγορά, συμμετέχει με 21 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, προσφέροντας στο κοινό της έκθεσης άπειρες επιλογές διακοπών, αφού κάθε νησί έχει την δική του ξεχωριστή ταυτότητα, γεγονός που καθιστά το Νότιο Αιγαίο έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Τα νησιά που συμμετέχουν φέτος στην BIT είναι: Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Κέα, Κύθνος, Αντίπαρος, Ίος, Σέριφος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Μήλος, Σίφνος, Σαντορίνη,  Λειψοί, Κως, Κάσος, Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη και Αστυπάλαια, που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν στην πολύ ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της Ιταλίας.

Την αντιπροσωπεία του Νοτίου Αιγαίου συνοδεύουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Εντεταλμένος Τουρισμού, Κώστας Χρυσοχοϊδης και η Έπαρχος Μήλου, Έλλη Χωριανοπούλου.

Η BIT – International Travel Exhibition  2020  είναι μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη με παγκόσμια απήχηση, που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και εξειδικευμένος Bloggers αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες από όλη τη χώρα που στόχο έχουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.
 Για περισσότερα από 36 χρόνια, η BIT συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 43.000 επισκέπτες από 28 χώρες. Περίπου 1.300 εκθέτες από 72 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 1.900 δημοσιογράφους από 36 χώρες και 500 ταξιδιωτικοί bloggers.

Η Σόφη Καλή με παραδοσιακή φορεσιά της Καρπάθου στην Τουριστική έκθεση του Μιλάνου.

Πάρης Παπαδημητρίου, πολ. μηχανικός.

Δέσποινα Νταργάκη, Νίκος Λύκος, Σόφη Καλή και Ευαγγελία Φελλουζή στο περίπτερο της Καρπάθου.

Γιάννης Χαροκόπος και Δέσποινα Νταργάκη στο περίπτερο της Καρπάθου.

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση της Τουριστικής Επιτροπής Καρπάθου στην Τουριστική Έκθεση στο Μιλάνο.

Στην διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT – International Travel Exhibition 2020, συμμετείχε ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου με δικά τους περίπτερα. Την Κάρπαθο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Καρπάθου Νίκος Λύκος, η Ευαγγελία Φελλουζή, η Σόφη Καλή και η Δέσποινα Νταργάκη.

Την Κάσο εκπροσώπησε ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Χαροκόπος, από την Κάρπαθο.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του πολιτικού μηχανικού-συγκoινωνιολόγου Πάρη Παπαδημητρίου και του Νικόλα Π. Παπαδημητρίου, αρχιτέκτονα οι οποίοι έγιναν δεκτοί με σαμπάνιες από Ιταλούς φίλους τους και οι οποίοι ήταν καλεσμένοι από τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας Κομηνέα Νικόλαο για να παραστούν στο περίπτερο της Αστυπάλαιας.

Τόσο ο Γιάννης Χαροκόπος όσο και ο Πάρης Παπαδημητρίου με τον γιο του Νικόλα συμμετείχαν με κάθε  τρόπο στην προβολή της  Καρπάθου.