Με ηπειρώτικες μελωδίες και κάλαντα από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και βυζαντινά κάλαντα, «πλημμύρισε» σήμερα η Βουλή των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε με χαρά συλλόγους Ηπειρωτών κάθε ηλικίας, ενώ εξίσου απήλαυσε τα κάλαντα με ακούσματα από την Αθήνα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι την Κρήτη και την Ικαρία.

Το εορταστικό κλίμα έφεραν στη Βουλή, με τις φωνές τους, τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και τους τοπικούς χορούς, ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής «Ο Πύρρος», ο Σύλλογος Χορωδιακής Ελληνικής Παραδοσιακής και Κλασσικής Μουσικής των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Εθελοντικός Πολυχώρος Δημιουργίας και Έκφρασης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία «Γέφυρα ζωής», οι «Ρωμιών πράξεις» για την ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, το μουσικό σύνολο «Μετάβασις» του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, η χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και τέλος τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Βουλής.

Σε μια σύντομη στιχομυθία του με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Ρωμιών πράξεις» για την ανάδειξη του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, ο κ. Τασούλας ανέφερε:

«Θυμάμαι μια φράση ενός λογίου ο οποίος έλεγε ότι ενώ για τους περισσότερους λαούς από την Ανατολή έρχεται το φως, για εμάς έρχεται και το σκότος. Εννοούσε την απειλή που εμείς δεχόμεθα και η οποία τον τελευταίο καιρό έχει παροξυνθεί αφάνταστα. Αλλά το 2020 μπαίνει με αισιοδοξία όχι μόνο για την οικονομία και τις δυνατότητές μας να γίνουμε μια πρότυπη χώρα, αλλά και για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με την απειλητική γείτονα.

Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά έχουμε και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή».