Ένα ολόκληρο σχολείο καθώς και πολλοί συμπολίτες μας, έσπευσαν χθες, να δώσουν αίμα με αφορμή την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε, αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού, που υπήρξε υπέρμαχος της εθελοντικής αιμοδοσίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη των Κέντρων Αιμοδοσίας στην Ελλάδα, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στο πολυσήμαντο έργο του, στην πολιτική και στην ιατρική επιστήμη.

+ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ – Τμήμα Δωδεκανήσου, διοργάνωσαν, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Νοσοκομείο Ρόδου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΕ, Τμήμα Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, την Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου και την ΠΟΣΕΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Φιλήμονας Νικολάου:

«Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και μάλιστα αυξάνονται καθώς η πανδημία από τον ιό έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την Εθελοντική Αιμοδοσία με συνέπεια τη δραματική επιδείνωση της έλλειψης αίματος και των παραγώγων αυτού.

Ευχαριστούμε την κα Τζένη Κρεμαστινού η οποία ήταν παρούσα και τους συμπολίτες μας που σήμερα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας –με αφορμή την ημέρα του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό.

Επίσης να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν ο Στρατός και οι μαθητές από το Λύκειο Αφάντου.

Ήταν μεγάλη μας ικανοποίηση να βλέπουμε παιδιά 17 ετών να δίνουν αίμα. Εύχομαι η κοινωνία μας να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι ανάγκες μας είναι μεγάλες»

Η κα Τζένη Κρεμαστινού δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα αυτή η αιμοδοσία. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως είδαμε παιδιά του Λυκείου να προσέρχονται για αίμα.

Το αίμα είναι το πιο πολύτιμο δώρο για τον καθένα μας, αφού δεν μπορεί να αγοραστεί παρά μόνον να προσφερθεί».

Η αιμοληψία έγινε αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΡ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών.

Πηγή:www.dimokratiki.gr| Πέγκυ Ντόκου