Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, στην οποία κυριάρχησαν τα ζητήματα της κατασκευής του νέου δρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Ρόδου, η αξιοποίηση των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων όπως της Καλύμνου, της Λέρου, της Καρπάθου, της Αστυπάλαιας και της Κάσου και η οδική ασφάλεια.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε στον κ. Καραμανλή το ζήτημα της κατασκευής του νέου δρόμου που θα έχει  μήκος 6,8 χλμ. με διατομή 17 μέτρα (δύο κλάδοι με νησίδα) που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά όλη τη Ρόδο και ιδιαίτερα τον παραλιακό δρόμο. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν μελέτες αλλά και την προοπτική χρηματοδότησης του έργου από το ΠΔΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ξεχωριστή σημασία σε αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε η εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση και οι δράσεις του μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον απόλυτα ασφαλή τουριστικό προορισμό στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Υπουργόs Υποδομών και Μεταφορών,Κώσταs Καραμανλήs – Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Καραμανλής το επόμενο διάστημα θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, προκειμένου να αποτελέσουν ενισχυτικό και προωθητικό παράγοντα για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού. Πρόκειται για τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια νησιών του Αιγαίου, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων και προχωρά η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική δημιουργίας ενιαίου εισιτηρίου για μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους για τους επισκέπτες, πρακτική που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού με την Υπουργό Πολιτισμού.

Στη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Κόνσολα αντικείμενο ήταν και η ενίσχυση της ΥΠΑ με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων στις πτήσεις, κάτι για το οποίο υπήρξε δέσμευση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.