Την έλλειψη μηχανήματος εξέτασης της προθρομβίνης στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, που είναι ένα άκρως απαραίτητο διαγνωστικό όργανο για τους ασθενείς με καρδιοπάθειες, επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι το μηχάνημα που υπήρχε στο Κ.Υ. Πάτμου, υπέστη βλάβη και, παρά το γεγονός ότι εστάλη για επισκευή, μέχρι σήμερα, δεν έχει επανέλθει ούτε έχει αντικατασταθεί.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για εξοπλισμό άμεσης ανάγκης για τους ασθενείς με καρδιοπάθειες, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντικατάστασή του.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2019
Αρ. Πρ.: 4678/7.1.2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση αντικατάσταση του μηχανήματος εξέτασης της προθρομβίνης στο Κέντρο Υγείας Πάτμου»

Κύριε Υπουργέ,

Η ύπαρξη και λειτουργία ιατρικών διαγνωστικών μηχανημάτων στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές, αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας.

Το Κέντρο Υγείας Πάτμου, εδώ και αρκετό καιρό, δεν διαθέτει μηχάνημα εξέτασης της προθρομβίνης, που είναι άκρως απαραίτητο για τις περιπτώσεις καρδιοπάθειας.

Το μηχάνημα που υπήρχε υπέστη βλάβη και, παρά το γεγονός ότι εστάλη για επισκευή, μέχρι σήμερα, δεν έχει επανέλθει ούτε έχει αντικατασταθεί.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για εξοπλισμό άμεσης ανάγκης για τους ασθενείς με καρδιοπάθειες, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντικατάστασή του.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη του μηχανήματος  εξέτασης της προθρομβίνης στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και αν προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση αντικατάστασή του αφού πρόκειται για άκρως απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου