Ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου, οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους παραλιών για εκμετάλλευση αετοσανίδας, γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Ναυτιλίας που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την παραχώρηση των παραλιών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναδεικνύεται με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επικαλείται το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2018 και αρ. πρωτ. ΔΔΠΒ 0010821 ΕΞ 2018, το οποίο αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η απευθείας παραχώρηση παραλίας για την εκμετάλλευση αετοσανίδας, αλλά θα πρέπει να γίνει δημοπρασία.

Όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε, ήδη, στις αρχές Αυγούστου!!!

Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών, στο ίδιο έγγραφο, απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητά, σε περίπτωση που θεωρεί ότι ο δεσμευμένος κοινόχρηστος χώρος δεν είναι υποχρεωτικό να παραχωρείται, να αναθεωρήσει την με αριθ. 2127/07/2011/11-7-2011 εγκύκλιο του.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να σταματήσει η ταλαιπωρία των επαγγελματιών και αυτή η επίδειξη γραφειοκρατικού παραλογισμού.

Καλεί τα δύο Υπουργεία να συνεννοηθούν και να δώσουν μια άμεση και ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2018
Αρ.Πρ.: 640 / 3.8.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Ταλαιπωρία των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους παραλιών για την εκμετάλλευση αετοσανίδας, λόγω της ασυνεννοησίας των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας»

Κύριοι Υπουργοί,

Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση αετοσανίδας στις παραλίες βρίσκονται, κυριολεκτικά, στον αέρα, αφού το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ακόμη, δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων αλλά κυρίως για την παραχώρηση των παραλιών.

Είναι χαρακτηριστικό το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 21 Ιουνίου 2018 και αρ. πρωτ. ΔΔΠΒ 0010821 ΕΞ 2018, το οποίο αναφέρει ότι δεν είναι δυνατή η απευθείας παραχώρηση παραλίας για την εκμετάλλευση αετοσανίδας αλλά θα πρέπει να γίνει δημοπρασία.

Όλα αυτά, ενώ βρισκόμαστε, ήδη, στις αρχές Αυγούστου!!!

Το Υπουργείο Οικονομικών, στο ίδιο έγγραφο, απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητά, σε περίπτωση που θεωρεί ότι ο δεσμευμένος κοινόχρηστος χώρος δεν είναι υποχρεωτικό να παραχωρείται, να αναθεωρήσει την με αριθ. 2127/07/2011/11-7-2011 εγκύκλιο του.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ενώ βρισκόμαστε στον Αύγουστο, οι επαγγελματίες στις παραλίες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση αετοσανίδας, γίνονται μπαλάκι από το ένα Υπουργείο στο άλλο και βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Τα δύο Υπουργεία και οι αρμόδιες διευθύνσεις τους, οφείλουν να δώσουν τέλος σε αυτό το γραφειοκρατικό παραλογισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

  1. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε στον Αύγουστο και ακόμα δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων παραλιών στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση αετοσανίδας;
  2. Μπορεί να γίνει σε αυτό το χρονικό σημείο δημοπρασία, όπως αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών; Πότε θα ολοκληρωθεί με δεδομένο ότι είμαστε στον Αύγουστο;
  3. Προτίθενται τα δύο Υπουργεία να συνεννοηθούν και να δώσουν μια άμεση και ρεαλιστική λύση και να σταματήσουν να ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου