- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να κατοχυρωθούν νομοθετικά οι περιουσίες ιδιωτών, που διεκδικεί το Δημόσιο μετά από πολλά χρόνια χωρίς να έχει νόμιμους τίτλους ή το τεκμήριο κυριότητας»

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Κωνσταντίνο – Ευάγγελο Αραβώση, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτοντας το ζήτημα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα, που βλέπουν το δημόσιο να διεκδικεί ιδιωτικά περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς να διαθέτει ούτε τεκμήριο κυριότητας ούτε νόμιμους τίτλους.

[1]

Όπως επεσήμανε ο κ. Κόνσολας προς τον Γενικό Γραμματέα, σε χιλιάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα που έχουν γίνει δικαιοπραξίες, έχουν δοθεί άδειες από δημόσιες και κρατικές υπηρεσίες και έχουν καταβληθεί φόροι επί σειρά ετών που αναλογούν την αγορά, κατοχή και ανάπτυξη αυτών των ακινήτων, έρχεται τώρα το δημόσιο και θέτει σε αμφισβήτηση, μετά από παρέλευση ετών, το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς είτε στο πλαίσιο της κατάρτισης του κτηματολογίου είτε των δασικών χαρτών.

Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο εμπλέκονται οι πολίτες σε μια αέναη διαδικασία δικαστικών αγώνων.

Πολίτες αγόρασαν από άλλους πολίτες ακίνητα, έγιναν συμβόλαια, πληρώθηκαν φόροι, εντός αυτών των ακινήτων αναπτύχθηκαν κατοικίες, επιχειρηματικές δραστηριότητες και έρχεται μετά από χρόνια το Δημόσιο, χωρίς επαρκή τεκμήρια και νόμιμους τίτλους,και τα διεκδικεί με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ιδιότυπης  ομηρείας για αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης και ξεκάθαρη νομοθετική κατοχύρωση των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων για τα οποία δεν υπάρχει τεκμήριο κυριότητας ή νόμιμοι τίτλοι του δημοσίου.

Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει απεμπλοκή σε όλες τις εκκρεμείς διαδικασίες και υποθέσεις που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.