Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γεώργιο Σταμάτη, είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά στη Ρόδο.

Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Σταμάτης-Μάνος Kόνσολας, Βουλευτής Δωδ/σου

Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας: «η εικόνα στο Καρακόνερο πρέπει να αλλάξει, το οφείλουμε και στους κατοίκους της περιοχής που δεν μπορούν να συμβιώνουν με ένα παράνομο και ανεξέλεγκτο καταυλισμό αλλά και στους Ρομά που πρέπει να εγκατασταθούν σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, τις παραβατικές συμπεριφορές που έχουν αναπτυχθεί και τους κινδύνους.

Τόνισε, επίσης, ότι στον χώρο που έχει δημιουργηθεί ο καταυλισμός, στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου θα πραγματοποιηθεί επένδυση της εταιρείας «Α1 Ναυπηγοεπισκευαστική μονοπρόσωπη εταιρεία ειδικού σκοπού», η οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την χρήση, εκμετάλλευση, επισκευή και συντήρηση του κέντρου επισκευής πλοιαρίων στην περιοχή «ΚΑΝΑΜΑΤ» . 

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι γνωρίζει την κατάσταση, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει αυτοψία τον προηγούμενο χρόνο στην περιοχή αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των τοπικών αρχών για εξεύρεση λύσης και διαβεβαίωσε τον κ. Κόνσολα ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του να επισκεφθεί άμεσα τη Ρόδο, προκειμένου να διαμορφωθεί μια συνολική πρόταση, με τη στήριξη του Υπουργείου και της αυτοδιοίκησης, για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, που θα είναι δεσμευτική για όλους και αποδεκτή από τους Ρομά ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί. 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σταμάτης αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κόνσολα και θα επισκεφθεί άμεσα τη Ρόδο.

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ