Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των καταστημάτων και των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι στα Δωδεκάνησα η υποστελέχωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ χτυπάει κόκκινο, αφού δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ζήτημα με τις άδειες του υπάρχοντος προσωπικού που δεν μπορεί να κάνει χρήση των αδειών του, αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται στις ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε κάθε κατάστημα των ΕΛΤΑ στα νησιά μας και ζητά την άμεση ενίσχυση τους με έκτακτο προσωπικό, με δεδομένο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και πολλαπλασιάζεται ο όγκος εργασιών.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Αθήνα, 23 Μαΐου 2019
Αρ. Πρ.: 7492/23-5-2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Η απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τις νησιωτικές περιοχές, αφού, μέσα από αυτά, οι πολίτες πραγματοποιούν μια σειρά συναλλαγών.

Δυστυχώς, στα Δωδεκάνησα η υποστελέχωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ χτυπάει κόκκινο αφού δεν έχουν καλυφθεί τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ζήτημα με τις άδειες του υπάρχοντος προσωπικού που δεν μπορεί να κάνει χρήση των αδειών του, αφού σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης με έκτακτο προσωπικό των καταστημάτων και των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα.

Οι ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό, που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, είναι οι εξής:

Κεντρικό Κατάστημα Κω: 2 θέσεις
Κατάστημα Αντιμάχειας Κω : 1 θέση
Κατάστημα Κεφάλου Κω: 1 θέση
Κατάστημα Λέρου: 1 θέση
Κατάστημα Λειψών: 1 θέση
Μονάδα Διανομής Ρόδου: 5 θέσεις
Κεντρικό Κατάστημα Ρόδου: 1
Κατάστημα Ρόδου2 : 1
Κατάστημα  Ιαλυσού: 1 θέση
Κατάστημα Έμπωνα: 1
Κατάστημα Γενναδίου: 1 θέση
Κατάστημα Λίνδου: 1 θέση
Κατάστημα Κάσου: 1 θέση

Με δεδομένο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και πολλαπλασιάζεται ο όγκος εργασιών στα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα, θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα και οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα και αν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυσή τους με έκτακτο προσωπικό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου