Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζήτησε επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της ΠΑΕ Ρόδος από το πρωτάθλημα.

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Ν.Δ

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι: «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να διέπουν τη συμμετοχή μιας ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου. Οι κανόνες αυτοί συνδέονται με τη νομιμότητα, τη βιωσιμότητα, την κεφαλαιακή επάρκεια και την υγιή λειτουργία, αφού πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες.

Για τα όποια κενά υπάρχουν, η Επιτροπή θα πρέπει να ζητά από τις ομάδες να τα καλύπτουν άμεσα και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, προκειμένου να τους χορηγήσει πιστοποιητικό.

Άλλωστε, η χορήγηση πιστοποιητικού συνδέεται με τη συμμόρφωση στους κανόνες και στις υποδείξεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), ενώ η ίδια η Επιτροπή, από όσο όλοι γνωρίζουμε, έχει επιδείξει ευελιξία και καλοπιστία σε άλλες περιπτώσεις.

Στην περίπτωση της ΠΑΕ Ρόδος, όπως όλα δείχνουν, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αντίθετα, υπήρξε αρνητική απόφαση χορήγησης πιστοποιητικού».

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι σε περίπτωση που η ΠΑΕ Ρόδος προχωρήσει σε νομικές ενέργειες και δικαιωθεί, δυστυχώς, η μη χορήγηση πιστοποιητικού θα έχει οδηγήσει στην απώλεια μιας αγωνιστικής χρονιάς, αλλά και σε πολλαπλές και αρνητικές επιπτώσεις για τη λειτουργία της ΠΑΕ.

Ζητά να αναζητηθεί λύση στο πεδίο του διαλόγου, της καλοπιστίας και της παροχής συγκεκριμένες χρονικής προθεσμίας για να ικανοποιήσει η ΠΑΕ Ρόδος όλες τις υποδείξεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.