Με τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το νέο καθεστώς για τα διπλώματα οδήγησης με αποτέλεσμα να υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, πάνω από 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις.

Ουσιαστικά, εδώ και 10 μήνες, έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης, αφού ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Ο Μάνος Κόνσολας ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Ρόδου ότι, άμεσα, η κυβέρνηση καταθέτει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς για ένα χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και στη συνέχεια θα ισχύσει ένα νέο σύστημα θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Τουρισμού, επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Κεφαλογιάννη Γιάννη, αρμόδιο για θέματα μεταφορών, και τέθηκαν όλα τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων.

Με τον τρόπο αυτό, θα τερματιστεί η ομηρεία 100.000 ανθρώπων που δεν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, αφού δεν μπορούν να διενεργηθούν εξετάσεις.

Στη συνάντηση του κ. Κόνσολα με τους εκπαιδευτές οδηγών, τέθηκε και το ζήτημα της απαραίτητης δημιουργίας πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής που θα μπορέσουν να συμβάλουν στη βελτίωση της οδικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης, συζητήθηκε και το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, με τον Μάνο Κόνσολα να επισημαίνει ότι ο δείκτης οδικής ασφάλειας έχει άμεση επίπτωση στην εικόνα ενός τουριστικού προορισμού. Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, είναι να μετατραπεί η οδική ασφάλεια σε κυρίαρχο μήνυμα και τρόπο ζωής ξεκινώντας από την ενημέρωση για την οδική συμπεριφορά στα σχολεία.