Επαναληπτικός μειοδοτικός διαγωνισμός για τρείς δρομολογιακές γραμμές, που εξυπηρετούν την Κάρπαθο και την Κάσο, θα διενεργηθεί προκειμένου να υπάρχει προσέγγιση και στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αυτό αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε αναδείξει το ζήτημα , καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

konsolas

Ο κ. Κόνσολας είχε χαρακτηρίσει ζήτημα ζωτικής σημασίας την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με το Ηράκλειο.

Είχε τονίσει ότι η τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης των νησιών πραγματοποιείται μέσω του λιμένα του Ηρακλείου ενώ το Νοσοκομείο του Ηρακλείου καλύπτει περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Κάρπαθο και στην Κάσο, λόγω έλλειψης νοσοκομείου.

Παράλληλα υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών από τα δύο νησιά, που σπουδάζουν στο Ηράκλειο που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην Κάρπαθο και στην Κάσο.

Σε δήλωση του, σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση που είχε καταθέσει, ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε αυτονόητη κίνηση τη διενέργεια νέου διαγωνισμού προκειμένου να υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου με το Ηράκλειο.