Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Μανώλης Κουτουλάκης.

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. συζήτησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας την προώθηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, στο πλαίσιο του Νόμου 4770, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης έργων στα νησιά, μεταξύ αυτών, την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και λοιπών έργων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε και το ζήτημα του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους, για το οποίο ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε ότι τα ποσά θα καταβληθούν σύντομα από το Υπουργείο.

Στη συνέχεια, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η οποία, με δεδομένο και τις επιπτώσεις της πανδημίας, κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, τόσο σε σχέση με τη σύνδεση με τον Πειραιά, όσο και σε σχέση με την ενδονησιακή επικοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε και το αίτημα για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Κάσου και Καρπάθου, αλλά και τη συνολική ενίσχυση της ποιότητας των μεταφορών, με αντίστοιχες προσαρμογές στη συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα Σένγκεν και οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο για την κάλυψη των προδιαγραφών που απαιτούνται.Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:
«Όπως πάντα, είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Νησιώτης και ο ίδιος, γνωρίζει τις καταστάσεις και ανταποκρίνεται στα αιτήματα που θέτουμε για τα νησιά μας.
Μαζί και το Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κουτουλάκη, συζητήσαμε και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στα νησιά μας και θα εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξή τους.
Με σχέδιο, όραμα και συνεργασία συνεχίζουμε για την καλυτέρευση της ζωής όλων μας».