Μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η εξασφάλιση επάρκειας καθώς και η παροχή πόσιμου νερού στην πρωτεύουσα.

Μετά από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Καρπάθου Ιωάννη Θεμ. Νισύριου, κατατέθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019 πλήρης φάκελος για την κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου στο Φράγμα Σχοινά με σκοπό την υλοποίηση της δέσμευσης αυτής απέναντι στους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Πηγάδια η πρωτεύουσα της Καρπάθου. Φωτό Δημήτρη Γεργατσούλη

Πρόκειται για μονάδα επεξεργασίας νερού που θα κατασκευαστεί πλησίον του Φράγματος  και θα επεξεργάζεται το εκεί αποθηκευμένο νερό, αποδίδοντας κατ΄ ελάχιστο 1000 κυβικά ανά ημέρα ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ.

Το Σύστημα θα εξασφαλίζει με τις πιο σύγχρονες μεθόδους την χλωρίωση του ανεπεξέργαστου νερού, την αντιμετώπιση της θολότητας του (με ειδικά φίλτρα θολότητας), την επίτευξη μείωσης του οργανικού του φορτίου και την απόσμηση με ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών καθώς και το κόστος λειτουργίας για τρία έτη.

Με την από 24/02/2020 απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου , εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου με το ποσό των 390.600 ευρώ.

Πρόκειται για σημαντικό έργο υποδομής για το νησί της Καρπάθου, με ευεργετική επίδραση στην ζωή των δημοτών, που θα υλοποιηθεί μετά από την σταθερή και στοχευμένη προσπάθεια του Δημάρχου Γιάννη Νισύριου και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, λειτουργούν μεθοδικά, σχεδιάζοντας και καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης.

Καταλυτική, στην ταχεία έγκριση χρηματοδότησης των προτάσεων αυτών (όπως και σε πολλά άλλα μικρά ή μεγάλα), είναι η αρωγή του συμπατριώτη μας Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη τον οποίο ευχαριστούμε δημοσίως!