Το υπουργείο Τουρισμού μαζί με το υπουργείο Υγείας διαχώρισαν τη νησιωτική χώρα σε τρεις ζώνες, βάσει δύο κριτηρίων: της προσβασιμότητας σε υποδομές υγείας και της δυνατότητας διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό.

Ποίου όμως το έργο διαφημίζει η Κυβέρνηση όταν μιλάει για ελλιπή στήριξη των δομών Υγείας της Δωδεκανήσου;

Οι νησιώτες της Δωδεκανήσου εφάρμοσαν πιστά τα μέτρα της Κυβέρνησης προσδοκώντας, εκτός των άλλων, ότι στο μέλλον θα θεωρηθούν ασφαλής προορισμός. Πράγματι τα κρούσματα ήταν ελάχιστα, ενώ δεν υπήρξε κανένας θάνατος από covid-19. Κι όμως, παρά το άψογο υγειονομικό μας προφίλ, με τα μηδενικά σχεδόν κρούσματα, οι πολίτες των νησιών της Δωδεκανήσου κατατασσόμαστε ως πολίτες Β΄ και Γ΄ κατηγορίας!

Η Κυβέρνηση όφειλε, ήδη από την έναρξη της πανδημίας, να παρέχει στα νησιά την καλύτερη κάλυψη έναντι του  κορονοϊού. Η θέση μας ήταν ότι, θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ένα νοσοκομείο αναφοράς για covid-19 σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο, πράγμα το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ… Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να στηρίξει τους νησιώτες μας, αφού είναι γνωστό ότι ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων μας, με το Υπουργείο Τουρισμού να διαφημίζει τα νησιά μας ως ασφαλείς προορισμούς για τις διακοπές όλων, τουναντίον δυσφημεί τα Δωδεκάνησα καταφέρνοντας ένα απαγορευμένο χτύπημα κάτω από τη ζώνη σε όλους όσους συνεισφέρουμε ενεργά, εδώ και τόσα χρόνια, στο ΑΕΠ της χώρας μας.

Γιατί αυτός ο αναίτιος υποβιβασμός των νησιωτών της Δωδεκανήσου;

Σε αυτή την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της για την κατηγοριοποίηση των νησιωτών της Δωδεκανήσου, και να ορίσει, σε όλα τα μεγάλα νησιά της, νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, να εφαρμόσει ένα σχεδιασμό που θα συνδέεται με την προσβασιμότητα σε δομές Υγείας, να ενισχύσει τα μέσα διακομιδής από αέρος και θαλάσσης τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών, να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία και το ΕΚΑΒ, ενώ σε νησιά χωρίς ανεπτυγμένες κλίνες covid-19 να τοποθετήσει αναλυτές με μηχανήματα για εργαστηριακό έλεγχο.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΠΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ