Την πρωτοφανή εικόνα υποβάθμισης του αεροδρομίου της Καρπάθου, στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν νυχτερινές πτήσεις, λόγω βλάβης στο ραδιοφάρο που δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι, πέρα από την υποβάθμιση του αεροδρομίου της Καρπάθου, δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις και περιστατικά υγείας, εφόσον δεν  μπορούν να πραγματοποιηθούν νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά το γεγονός ότι στο νησί ήρθαν τα ανταλλακτικά, που είναι αναγκαία για την επισκευή του ραδιοφάρου, δεν έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του, αφού δεν έχει εγκριθεί η μετάβαση των τεχνικών από την Αθήνα, που θα πραγματοποιήσουν την επισκευή.

«Όταν η Πολιτεία είναι ανίκανη να αποκαταστήσει μια βλάβη στον εξοπλισμό ενός περιφερειακού αεροδρομίου, η εικόνα αυτή δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και συνειρμούς στο εξωτερικό», τονίζει ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος και στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η συγκεκριμένη εικόνα στον τουρισμό του νησιού.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά την άμεση επισκευή του ραδιοφάρου για να αποκατασταθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες και η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου Καρπάθου.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2019
Αρ.Πρ.: 4741/8.1.2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της βλάβης στο ραδιοφάρο του αεροδρομίου Καρπάθου»

Κύριε Υπουργέ,

Το αεροδρόμιο της Καρπάθου αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, που, ουσιαστικά, έχει υποβαθμίσει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες και τη λειτουργία του.

Πρόκειται για μια σοβαρή βλάβη στο ραδιοφάρο, που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση νυχτερινών πτήσεων, με αποτέλεσμα όλα τα δρομολόγια αφίξεων και αναχωρήσεων να πραγματοποιούνται με το φως της ημέρας.

Αυτό έχει ως συνέπεια, πέρα από την υποβάθμιση του αεροδρομίου, να δημιουργούνται προβλήματα και στις μετακινήσεις των πολιτών.

Το χειρότερο είναι ότι, σε περίπτωση εξυπηρέτησης έκτακτων αναγκών, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νυχτερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Παρά το γεγονός ότι στο νησί ήρθαν τα ανταλλακτικά, που είναι αναγκαία για την επισκευή του ραδιοφάρου, δεν έχει αποκατασταθεί η λειτουργία του, αφού δεν έχει εγκριθεί η μετάβαση των τεχνικών από την Αθήνα, που θα πραγματοποιήσουν την επισκευή.

Είναι σαφές ότι η εικόνα αυτή, δεν περιποιεί τιμή στη χώρα μας και έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ίδιο το νησί. Η υποβάθμιση του αεροδρομίου της Καρπάθου έχει αρνητική επίπτωση όχι μόνο στις μετακινήσεις των επιβατών αλλά και στον τουρισμό.

Όταν η Πολιτεία είναι ανίκανη να αποκαταστήσει μια βλάβη στον εξοπλισμό ενός περιφερειακού αεροδρομίου, η εικόνα αυτή δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και συνειρμούς στο εξωτερικό.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη βλάβη στο ραδιοφάρο στο αεροδρόμιο Καρπάθου και τι προτίθεται να πράξει για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης και της εύρυθμης λειτουργίας του αεροδρομίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανήσου