ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μετά την παραλαβή των δύο ασθενοφόρων στην Κάρπαθο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Να λειτουργήσει άμεσα ο Τομέας του ΕΚΑΒ στο νησί»

Την άμεση ενεργοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ για τη λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής που είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί, όπως και στην Κω και στην Κάλυμνο, επικαλείται την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ της 1-8-2013, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του Τομέα θα ενεργοποιηθεί μετά την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων και την πρόσληψη των διασωστών-πληρωμάτων.

Μάνος Κόνσολας

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι στην Κάρπαθο παραδόθηκαν ήδη τα δύο ασθενοφόρα που προέρχονται από δωρεά και ως εκ τούτου εκλείπουν οι λόγοι που εμπόδιζαν τη λειτουργία του Τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί.

Η λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο νησί θα αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία και θα συμβάλλει στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργηθεί Τομέας του ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο.
Μετά την παράδοση των δύο ασθενοφόρων στο νησί, η σημερινή διοίκηση του ΕΚΑΒ πρέπει να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ της 1ης  Αυγούστου 2013.
Υλοποίηση σημαίνει άμεση στελέχωση και λειτουργία του Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κάρπαθο».