Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, παρά τις διαβεβαιώσεις σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής για όλες τις ειδικότητες υπάρχουν ακόμα κενά που αθροίζουν σε 38 στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων, υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Μάνος Κόνσολας παραθέτει, στην ερώτησή του αναλυτικά τα κενά των εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα στις τέσσερεις περιφέρειες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα και ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα,
491/18.10.2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου»

Κύριε Υπουργέ,

Σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά τη β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών γενικής για όλες τις ειδικότητες υπάρχουν ακόμα κενά που αθροίζουν σε 38 στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα τα οποία αποτελούν τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και το κλίμα τεχνητής ικανοποίησης που θέλησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση για τους δείκτες κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ειδικότερα όπως προκύπτει, στις τέσσερεις περιφέρειες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, μέχρι στιγμής, παρατηρούνται τα παρακάτω κενά:

Α Δωδεκανήσου
2 ΠΕ01 Θεολόγος
3 ΠΕ02 Φιλόλογος
2 ΠΕ04.04 Βιολόγος
1 ΠΕ04.05 Γεωλόγος
3 ΠΕ06 Αγγλικών
1 ΠΕ14.04 Γεωπόνος
2 ΠΕ17.02 Μηχανολόγος

Β Δωδεκανήσου
1 ΠΕ01 Θεολόγος
1 ΠΕ02 Φιλόλογος
1 ΠΕ03 Μαθηματικός
1 ΠΕ04.04 Βιολόγος
1 ΠΕ13 Νομικός

Γ Δωδεκανήσου
1 ΠΕ02 Φιλόλογος
1 ΠΕ04.01 Φυσικός
1 ΠΕ05 Γαλλικών
1 ΠΕ06 Αγγλικών
1 ΠΕ12 Μηχανολόγος

Δ Δωδεκανήσου
3 ΠΕ02 Φιλόλογος
5 ΠΕ08 Καλλιτεχνικών
6 ΠΕ19 Πληροφορικής

Στην ακριτική περιοχή των Δωδεκανήσων που η δημόσια παιδεία είναι η μόνη διαθέσιμη παιδεία το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να καλύψει άμεσα τα κενά κατά προτεραιότητα. Πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων, υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και πότε προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου