Επανέρχεται στο θέμα της έγκρισης του νέου οργανισμού του νοσοκομείου Καρπάθου, με νέα Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, αλλά και φόβοι, ότι μπορεί να επαναληφθεί για το νοσοκομείο Καρπάθου το «μοντέλο» που επέλεξε η κυβέρνηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης και παραπέμφθηκε στο μέλλον η προκήρυξη θέσεων και μάλιστα για συμβασιούχους.

Τονίζει ότι αν η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταφέρει το Κέντρο Υγείας στο κτήριο του νέου νοσοκομείου και να το βαφτίσει νοσοκομείο, αντί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα νέα νοσοκομεία που δημιουργούνται με τη σύσταση οργανισμού, θα πρόκειται για εμπαιγμό.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι ήδη το Κέντρο Υγείας Καρπάθου είναι υποστελεχωμένο με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως χειρουργού, καρδιολόγου αλλά και άλλων γιατρών.

Ο Μάνος Κόνσολας, ο οποίος θεωρεί ότι η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Καρπάθου απαιτεί τη διαμόρφωση και έγκριση του οργανισμού για τη στελέχωσή του με προσωπικό, ζητά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, ζητά να υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το περιεχόμενο του νέου οργανισμού και κυρίως για το ποιες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα προβλέπει προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017
Αρ.Πρ.: 128/4-10-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην έγκριση του οργανισμού του νέου νοσοκομείου Καρπάθου»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες για το νέο νοσοκομείο Καρπάθου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία, όμως, του νοσοκομείου απαιτεί τη διαμόρφωση και έγκριση του οργανισμού για τη στελέχωσή του με προσωπικό.

Παρά το γεγονός ότι σας κατέθεσα από την 1-8-2017 ερώτηση με αρ.πρ. 7750 ζητώντας ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του οργανισμού του νοσοκομείου Καρπάθου, η απάντηση που έλαβα δεν ήταν σαφής και το Υπουργείο Υγείας περιορίστηκε στη διατύπωση ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έγκρισης του οργανισμού».

Η συγκεκριμένη απάντηση δεν ικανοποιεί κανέναν και κυρίως δεν ικανοποιεί τους πολίτες της Καρπάθου.

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, αλλά και φόβοι, ότι μπορεί να επαναληφθεί για το νοσοκομείο Καρπάθου το «μοντέλο» που επέλεξε η κυβέρνηση για το νοσοκομείο Σαντορίνης, στο οποίο μεταφέρθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης και παραπέμφθηκε στο μέλλον η προκήρυξη θέσεων και μάλιστα για συμβασιούχους.

Αν η κυβέρνηση επιδιώκει να μεταφέρει το Κέντρο Υγείας στο κτήριο του νέου νοσοκομείου και να το βαφτίσει νοσοκομείο, αντί να ακολουθήσει την ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα νέα νοσοκομεία που δημιουργούνται με τη σύσταση οργανισμού, θα πρόκειται για εμπαιγμό.

Οφείλω, επίσης, να σας επισημάνω ότι ήδη το Κέντρο Υγείας Καρπάθου είναι υποστελεχωμένο με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων, όπως χειρουργού, καρδιολόγου αλλά και άλλων γιατρών.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του οργανισμού του νέου νοσοκομείου Καρπάθου.
  2. Ποιες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα προβλέπει προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου