Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου:

«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική δημιουργίας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με έδρα την Κάλυμνο.

Το έχω καταστήσει σαφές στην ομιλία μου στη Βουλή, στο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στις 25 Ιουνίου.

Πρότεινα, μάλιστα, να μην υπάρχει μόνο σχολή πλοιάρχων, αλλά και σχολή μηχανικών του εμπορικού ναυτικού.

Από εκεί και πέρα, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα και η Κάλυμνος δεν έχει ανάγκη από πλειοδοσίες λαϊκισμού.

Η Κάλυμνος έχει ανάγκη από μια αναβαθμισμένη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου.

Αυτό προϋποθέτει:

α) Την ένταξη της ΑΕΝ Καλύμνου στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αναμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό προόδου βρίσκεται αυτή.

β) Την ενίσχυση της με διδακτικό προσωπικό, εφάμιλλο αυτών που διδάσκουν στις άλλες ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού σε όλη την Ελλάδα. Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για την πρόσληψη αναπληρωτή διευθυντή από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

γ) Την ενίσχυση της Σχολής με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

δ) Τη λειτουργία παράλληλα και Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Μάνος Κόνσολας

Υπενθυμίζω, επίσης, ότι ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία 12 θέσεων μονίμων καθηγητών στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Αντίθετα με αυτό, στις 4 Ιουλίου, αντί για προκήρυξη μόνιμων θέσεων, έβγαλε προκήρυξη για την απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού οποιασδήποτε βαθμίδας για τη σχολή πλοιάρχων της ΑΕΝ Καλύμνου, κάτι που δεν το λες αναβάθμιση.

Όλα τα παραπάνω, θα αποτελέσουν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου με Ερώτηση που θα καταθέσω άμεσα.

Σε ό, τι με αφορά, λειτουργώ πάντα με ευθύνη και σοβαρότητα.

Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες και οι προθέσεις μου δεν επιδέχονται αμφισβήτησης».