Πρωτοφανή χαρακτηρίζει, ο Μάνος Κόνσολας, την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι αναπληρωτές της ειδικής εκπαίδευσης και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα Δωδεκάνησα, που αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Σύρο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της πρόσληψής τους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, τονίζει οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στα Δωδεκάνησα θα πρέπει να μεταβούν στη Σύρο για να καταθέσουν εκεί τα δικαιολογητικά τους.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για πολύωρο ταξίδι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της αυθημερόν επιστροφής, όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, αλλά και έξοδα, από τη στιγμή που η κατάθεση θα μπορούσε να γίνει στις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο ή ακόμα και ηλεκτρονικά.

Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι σε πολυνησιωτικές περιφέρειες, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να διευκολύνονται όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι πολίτες στις συναλλαγές τους με την Πολιτεία και στα ζητήματα διοικητικής εξυπηρέτησης, τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και να διευκολυνθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους στη Ρόδο, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στη Σύρο.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
Αρ. Πρ.: 1374/10.9.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος για τους αναπληρωτές της ειδικής εκπαίδευσης και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίο»

Κύριε Υπουργέ,

Οι αναπληρωτές της ειδικής εκπαίδευσης, που έχουν τοποθετηθεί στις σχολικές μονάδες και τα ΚΕΔΔΥ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ταλαιπωρία που συνοδεύεται και από σημαντικό οικονομικό κόστος.

Είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

Αυτό σημαίνει ότι, οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στα Δωδεκάνησα, θα πρέπει να μεταβούν στη Σύρο για να καταθέσουν εκεί τα δικαιολογητικά τους.

Ουσιαστικά και με δεδομένο ότι πρόκειται για πολύωρο ταξίδι, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της αυθημερόν επιστροφής, όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, αλλά και έξοδα, από τη στιγμή που η κατάθεση θα μπορούσε να γίνει στις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο ή ακόμα και ηλεκτρονικά.

Η Πολιτεία οφείλει να λειτουργήσει με ευελιξία και να αποτρέψει, έστω και την ύστατη ώρα την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει αυτούς τους ανθρώπους.

Κυρίως, όμως, οφείλει να αντιληφθεί ότι σε πολυνησιωτικές περιφέρειες, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να διευκολύνονται, όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι πολίτες στις συναλλαγές τους με την Πολιτεία και στα ζητήματα διοικητικής εξυπηρέτησης.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αν προτίθεται άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία για να τερματιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ταλαιπωρίας, αλλά και τιμωρίας, που επιβάλλεται για τους αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Νότιο Αιγαίο, που είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους στη Σύρο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου