Οι μηχανές παίρνουν μπροστά και για 15 μέρες η Κάρπαθος και το κλειστό γυμναστήριο του Απερίου θα είναι το επίκεντρο του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα..

Από 29 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου (τότε έχει προγραμματιστεί ο τελικός) θα διεξαχθεί το 13ο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ της επαρχίας Καρπάθου- Κάσου, που διοργανώνει ο “Πρωτέας” Απερίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου.

Οι πέντε ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά (Όλυμπος, Απέρι, Σπόα, Μενετές και Μεσοχώρι) έχουν ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο του Απερίου, έτσι ώστε στην πρεμιέρα (29 Ιουλίου) του τουρνουά να είναι έτοιμες.

Πλέον, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο πρόεδρος του “Πρωτέα” Απερίου και της Κάρπαθος Basketball Νίκος Αλεξιάδης, μαζί με τους συνεργάτες του, προετοιμάζονται εντατικά ώστε και φέτος το τουρνουά- θεσμός της Καρπάθου να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Το μεγάλο «ραντεβού» ανάμεσα στους φίλους του μπάσκετ και των χωριών στο νησί της Καρπάθου δίνεται κάθε καλοκαίρι από το 2009 και με εξαίρεση το 2020 (λόγω κορωνοϊού) αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για το νησί αλλά για όλα τα Δωδεκάνησα.

MAKHΣ ΔΟΥΒΑΛΗΣ 12sports.gr