Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάσος στα θέματα υγείας. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της γραμματέως του τομέα νησιωτικής πολιτικής, Ελευθερίας Φτακλάκη, η οποία έστειλε την παρακάτω επιστολή στο δήμαρχο Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο και στο δημοτικό συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου:

«ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ
Υπόψη
1.Δημάρχου: Μιχάλη Ερωτόκριτο
2. Πρόεδρο Δημοτικό Συμβούλιο: Σοφίλα Νικολέττα – Δήμητρα

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Αγαπητέ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Εκλεκτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου,

Αναφορικά με το μέγιστο πρόβλημα που έχει προκύψει στο νησί με την έλλειψη ιατρού και σε συνέχεια της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στις 16-01-2020, ως τομέας νησιωτικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής προβήκαμε άμεσα στην γνωστοποίηση του προβλήματος με την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από τον αρμόδιο για θέματα υγείας βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά!!

Ως Κίνημα Αλλαγής στηρίζουμε τις θέσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στο σύνολο τους και δηλώνουμε πως είμαστε συντεταγμένα δίπλα σας προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί καθώς για το Κίνημα Αλλαγής, η νησιωτικότητα αποτελεί πράξη πατριωτικού καθήκοντος και όχι απλά ένα πολιτικό αφήγημα χωρίς περιεχόμενο!!

Με εκτίμηση,

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΤΑΚΛΑΚΗ
Γραμματέας Νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ
Ρόδος, 21.01.2020»

O BOYΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ

Θέμα: Έλλειψη γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου

Χωρίς γιατρό έχει μείνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους και στη δημοτική αρχή του νησιού.

Πρόσφατα αναχώρησε ο Αγροτικός Ιατρός που εργαζόταν εκεί με αποτέλεσμα η κατάσταση να αντιμετωπίζεται με προσωρινές λύσεις όπως οι μετακινήσεις γιατρών από την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Όπως είναι φανερό καθολικό αίτημα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του νησιού αποτελεί η εξεύρεση άμεσης λύσης για την κάλυψη της κενής θέσης στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού με άμεση προκήρυξη θέσης Ειδικευόμενου Ιατρού η οποία θα παραμένει ανοιχτή με επαναπροκηρύξεις έως ότου καλυφθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η κενή θέση Ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Νοσοκομείο Κάσου;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ