Στην αντικατάσταση των παλαιών κάδων συγκομιδής απορριμμάτων με νέους μεγαλύτερης χωρητικότητας προχώρησε η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η καθαρή Κάσος και η καθημερινή βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

ΚΑΣΟΣ

Θέτοντας αυτούς τους στόχους και προκειμένου αυτοί να επιτευχθούν ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Όλοι μαζί πρέπει να φροντίσουμε το νησί μας, και για το λόγο αυτό ζητάμε τη συνεργασία και τη συμβολή όλων ώστε κάθε οικισμός και κάθε γειτονία να δείχνει την εικόνα μιας νοικοκυρεμένης, καθαρής, όμορφης Κάσου.

Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να φροντίζουν αφενός η τοποθέτηση των απορριμμάτων στους κάδους για τα μη ανακυκλώσιμα υλικά να γίνεται σε καλά κλεισμένες σακούλες και αφετέρου παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων στην διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών με τη σωστή τοποθέτηση κατά είδος του υλικού στους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην προστασία του περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Φραγκούλης, η υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε στην προμήθεια 95 κάδων απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο με πόρους του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, χωρητικότητας 660 λίτρων ο καθένας. Νέοι κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στο Φρυ και εντός δυο ημερών θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους οικισμούς.