Τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και εξέτασε μαζί τους θέματα βελτίωσης των λιμενικών υποδομών του νησιού.

Συμμετείχαν: o βουλευτής Ηλίας Καματερός, ο αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμαρχος Ρόδου, σε συνέχεια των δικών του ενεργειών ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού και ο κ. Κουρουμπλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από τον οποίο ζήτησε να περιλάβει στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, τη λήψη απόφασης για την προώθηση της από κοινού μίσθωσης -αξιοποίησης της μαρίνας Μανδρακίου και της Νέας Αγοράς.

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος-Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Παράλληλα με βάση τη στρατηγική που χαράσσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Ρόδου σε θέματα ασφαλείας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, ενημέρωσε τον υπουργό για το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, προϋπολογισμού €3.6 εκατ στο λιμάνι της Ρόδου, με εξασφαλισμένους πόρους. Το έργο  έχει στόχο την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας Θεόδωρο Κόντε και προγραμμάτισε κοινή συνάντηση για την προσεχή Τρίτη με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου στο Υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα επίσημης επαναλειτουργίας του Τουριστικού Λιμένα ως Home Port.

Ακολούθως ο Δήμαρχος με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου καθώς και ο κος. Χριστοδούλου ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα εκτελούμενα έργα όλα τα νησιά ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός-Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος-Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής-Υφ.Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός-Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος-Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής-Υφ.Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων αναβάθμισης του λιμανιού της Ακαντιάς και της Μαρίνας Μανδρακίου προκειμένου να προστεθούν σε σειρά έργων που εκτελούνται ήδη.

Επιπλέον έθεσε θέματα που αφορούν αναγκαία έργα αναβάθμισης και συντήρησης στα λιμάνια των Φανών και της Καμείρου Σκάλας ώστε  να είναι λειτουργικά για την εξυπηρέτηση  επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, καθώς και την ανάγκη σύνταξης μελετών και εκτέλεσης έργων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Κρεμαστής.