Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία υπογράφουν 90 επαγγελματίες της Κάσου, απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την αύξηση του Φ.Π.Α. και την συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού.

Η ίδια επιστολή κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στους βουλευτές Δωδεκανήσου και Αιγαίου.

Αναλυτικά:
ΘΕΜΑ : «Μαρασμός και εγκατάλειψη τόσο για την Κάσο, όσο και για όλα τα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων επέλεξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις των δανειστών, αυξάνοντας τον ΦΠΑ στο 24%»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Διαμαρτυρόμεθα εντονότατα διότι αν κρίνουμε από τα γεγονότα μάλλον δεν θα έχετε επαφή με την πραγματικότητα, ή οι σύμβουλοί σας, σάς οδηγούν σε λάθος ατραπούς.
Με ποία λογική τολμάτε να μας εξισώνετε με την υπόλοιπο Ελλάδα, έχουμε μήπως τα ίδια εισοδήματα, τα ίδια έξοδα μετακίνησης, το ίδιο καταναλωτικό κοινό, τον ίδιο χρόνο εκμετάλλευσης  κ.λ.π. κ.λ.π.

Επιτέλους μέχρι που θα φθάσει ο παραλογισμός του Οικονομικού σας επιτελείου; Ποιός είναι ο απώτερος στόχος όλων αυτών που ψήφισαν αυτό το Νομοσχέδιο; Γιατί δεν έρχονται αυτοί να ζήσουν στα νησιά μας εφ’ όσον μας θεωρούν ότι είμεθα ΜΥΚΟΝΟΣ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΡΟΔΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΚΩΣ, κ.λ.π. κ.λ.π.
Μήπως υπάρχει σχέδιο παράδοσης των νησιών μας στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, χρησιμοποιώντας έτσι έμμεσους τρόπους εκκένωσής τους μία ώρα αρχύτερα και χωρίς ευθύνες;

Αναρωτιόμαστε τι έχει να μας πει ο Υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ο οποίος έχει επισκεφθεί την ΚΑΣΟ επανειλημμένως και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί. Τί έγιναν κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ που μας λέγατε, πως κρίνετε ότι πρέπει να αντιδράσουμε στη σωρεία των  ψεύτικων  υποσχέσεων που μας έχετε δώσει;

Κύριοι όλων τών πτερύγων της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ποτέ δυνατόν να ΨΗΦΙΖΕΤΕ συνεχώς ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ  φτωχοποιώντας ένα ολόκληρο Κράτος και ταυτόχρονα να μας απομονώνετε, Τι επιδιώκετε επιτέλους; ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ ΟΤΑΝ:
Για να φθάσουμε στην ΚΑΣΟ από τον ΠΕΙΡΑΙΑ θα πρέπει να ταξιδεύουμε 27 ώρες;
Γνωρίζετε ότι τα 4 (ΤΕΣΣΑΡΑ) χειμερινά Αεροπορικά δρομολόγια, μας τα έκαναν 3 (ΤΡΙΑ) εάν αυτό κ. Πρωθυπουργέ δεν είναι απομόνωση τότε τι είναι;

Tο ξέρετε ότι άν κάποιος θελήσει να ταξιδεύσει Αεροπορικώς από ΑΘΗΝΑ για ΚΑΣΟ αυθημερόν ότι αυτό είναι αδύνατον, θα πρέπει υποχρεωτικώς να έχει ενδιάμεση διανυκτέρευση στην ΡΟΔΟ ή στην ΚΑΡΠΑΘΟ υπό προϋποθέσεις για να φθάσει στο νησί; Θεωρείτε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Όσο για το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο.

Με ποια λογική οι κ.κ. ΥΕΝΑΠ & ΣΑΣ στο Ακτοπλοϊκό Δρομολόγιο της ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΣ: ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΑΝΑΦΗ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ – ΔΙΑΦΑΝΙ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟ και επιστροφή με τις ίδιες προσεγγίσεις εγκρίνουν την ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, απομονώνοντάς μας έτσι απο την ΚΡΗΤΗ,  όταν η ΑΝΑΦΗ δύναται να εξυπηρετηθεί με προέκταση δρομολογίου κάποιου από τα πλοία που προσεγγίζουν σε καθημερινή βάση την ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
Είναι ή δεν είναι παραλογισμός- παραγκωνισμός; Όταν μάλιστα ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ δεν προκύπτει καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση;

Γνωρίζετε ότι ο πληθυσμός μας  έχει μειωθεί δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια και δυστυχώς συνεχίζεται ακόμη και μέχρι σήμερα η αποχώρηση των κατοίκων κατά οικογένειες προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο;

Γνωρίζετε ότι το ΠΟΛYΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΟΥ λειτουργεί από το 2013 μέχρι σήμερα με ένα ειδικευμένο ιατρό τον κ. ΣΥΜΣΕΡΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ και μια Μαία την Κα. ΠΑΡΑΛΗ ΦΟΥΛΑ με ατελείωτες ώρες εργασίας και φιλότιμου;

Γνωρίζετε ότι η ΚΑΣΟΣ δεν καλύπτεται από τό Πανελλαδικό Τηλεοπτικό δίκτυο κάλυψης της DIGEA αν και έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο για το σκοπό αυτό;  Γνωρίζετε μήπως το λόγο; Επιτέλους μέχρι που θα φθάσει η διαφθορά και η σαπίλα σ’ αυτό το κράτος, όταν αντιθέτως λαμβάνουμε Τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. Τι έχουν να μας πουν τόσο το αρμόδιο Υπουργείο όσο και οι συναρμόδιες Υπηρεσίες ανάθεσης και ελέγχου αυτού του έργου;

Γνωρίζετε ότι ο ΟΤΕ μονοπωλεί τις τηλεπικοινωνιακές μας συνδέσεις με αποτέλεσμα να πληρώνουμε σήμερα μια σύνδεση DOUBLE PLAY αντί του ποσού των 36,19 ευρώ μηνιαίως, όταν οι ανταγωνίστριες εταιρείες πωλούν το ίδιο προϊόν στα 20,25 Ευρώ. O λόγος είναι ότι η περιοχή μας και όλες οι νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές έχουν δοθεί αποκλειστικά στον ΟΤΕ. Κύριε Πρωθυπουργέ Αυτά είναι τα κίνητρα που μας έχετε δώσει προκειμένου να κρατηθούμε στα νησιά μας;

Γνωρίζετε ότι το μεταφορικό κόστος για τα νησιά μας κυμαίνεται μεταξύ του 25%-30% και πολλές φορές το ξεπερνά ανάλογα με το είδος διακίνησης;

Γνωρίζετε ότι το κόστος διαβίωσης είναι περισσότερο από 35% ακριβότερο από το κόστος διαβίωσης των Αθηνών;

Γνωρίζετε μήπως μια οποιαδήποτε επιχείρηση που μπορεί να επιβιώνει με 45 ημέρες εργασίας, και με υποαπασχόληση τον υπόλοιπο χρόνο; Εμείς το κατορθώνουμε με χίλιες δύο δυσκολίες και στερήσεις γιατί οι μικρές μας επιχειρήσεις είναι οικογενειακές, δεν έχουμε ενοίκια και η συντήρησή τους γίνεται από εμάς τους ίδιους, αλλά μέχρι πότε;

Γνωρίζετε ότι ο ΔΗΜΟΣ μας υπολειτουργεί από αναλήψεως καθηκόντων της Νέας ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ μέχρι σήμερα  καθ’ ότι υποστελεχομένος, με αποτέλεσμα όλα τα προβλήματα του Νησιού να λιμνάζουν είτε λόγω αδυναμίας, είτε λόγω αδράνειας των υπευθύνων αυτού;

Κύριε Πρωθυπουργέ εάν η Κεντρική Διοίκηση δεν έχει ευθύνη τότε ποιος έχει την ευθύνη;  Για ποίο λόγο το Υπουργείο των Εσωτερικών δεν στελεχώνει τον ΔΗΜΟ με το ισχύον πρόγραμμα κινητικότητας; Γιατί τόση κωλυσιεργία; Επιτέλους μέχρι που μπορεί να φθάσει ο ψηφοθηρισμός;

Κατόπιν όλων τών ανωτέρω ζητάμε:
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ  ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α στα νησιά μας  κάτω των 2000  κατοίκων.

Αύξηση των Αεροπορικών δρομολογίων σε 4 εβδομαδιαίως κατά την Χειμερινή και 7 την θερινή περίοδο. Τροποποίηση των Αεροπορικών δρομολογίων προκειμένου να είναι εφικτή η αυθημερόν ανταπόκριση ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΟ και ΚΑΣΟ – ΑΘΗΝΑ.

Αύξηση του επιτρεπομένου δωρεάν βάρους στις γραμμές της SKY EXPRESS.
Από τα 15 κιλά που είναι σήμερα, σε 23 κιλά βάσει των διεθνών Standards της Ι.Α.Τ.Α. καθ’ ότι αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο Τουριστικό μας προϊόν, όσο και στη διακίνηση των κατοίκων.

Προσθήκη ή επέκταση τής υπάρχουσας αεροπορικής μας συνδέσεως ΚΑΣΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΣΟ τρεις φορές την εβδομάδα τόσο για εμπορικούς όσο και Υγειονομικούς λόγους, καθ’ ότι το ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ είναι σημαντικός κόμβος διακίνησης και περίθαλψης.

ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ σε: ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΗΛΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ – ΔΙΑΦΑΝI – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟ και επιστροφή με τις ίδιες προσεγγίσεις καθ’ όλη την διάρκεια τού έτους.

Επέκταση του Ακτοπλοϊκού δρομολογίου της BLUE STAR πού σήμερα εκτελείται κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από ΡΟΔΟ – ΚΑΡΠΑΘΟ με επέκταση έως και ΚΑΣΟ καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Χορήγηση άμεσων φορολογικών κινήτρων προκειμένου να ανακοπή το σημερινό κύμα εγκατάλειψης και συγκράτησης του απομείναντος πληθυσμού, διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για το νησί μας, και κατ’ επέκταση της κυριαρχικότητος της χώρας μας.

Άμεση αποστολή ειδικού Τεχνικού κλιμακίου της DIGEA ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΛΕΤHΣEI ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤHΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ, διότι πάνω από τις συντεχνίες και τα διάφορα τεχνάσματα συμφερόντων των υπευθύνων προέχει η ψυχική υγεία τού κόσμου, την οποίαν οφείλετε να προασπίζεστε και να προστατεύετε.

Άμεση νομοθετική ρύθμιση υποχρέωσης του ΟΤΕ για χρεώσεις ίσες του ανταγωνισμού της αγοράς, ή  πλήρη απελευθέρωση της αγοράς για όλους του παρόχους.

Άμεση στελέχωση του ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ με το ισχύον πρόγραμμα κινητικότητας προκειμένου επιτέλους να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ο ΔΗΜΟΣ & ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.

Με την ελπίδα ότι τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα μας θα εισακουσθούν θέτοντας τα σε άμεση προτεραιότητα εφαρμογής προτού είναι πάρα πολύ αργά, διότι σε αντίθετη περίπτωση να είσαστε σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα καλέσουμε τόσο εσάς, όσο και τον κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σε πανηγυρική τελετή προκειμένου να θέσετε δια χειρός σας την ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΣΟΥ παραδίδοντάς σας τα κλειδιά τόσο των μικρών οικογενειακών μας επιχειρήσεων, αλλά και λοιπών περιουσιακών μας στοιχείων, καθώς και τους κεκοιμημένους προγόνους μας που με πόνο ψυχής θα εγκαταλείψουμε προκειμένου να αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις μετέπειτα γενεές.

Κύριε Πρωθυπουργέ δεν είμεθα νούμερα όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ της ΕΛΛΑΔΟΣ είμεθα ανθρώπινα όντα με φιλότιμο και αξιοπρέπεια την οποίαν εσείς καθημερινώς μας καταρρακώνετε, το δικαίωμα αυτό δεν σας το έδωσε κανένας απολύτως Έλληνας και έχετε ηθική υποχρέωση και καθήκον να προστατεύετε τον Ελληνικό Λαό, σ’ αυτό άλλωστε έχετε ορκιστεί όλοι σας κάτι το οποίο δυστυχώς δεν εφαρμόζετε, αντιθέτως παραβιάζετε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΕΩΣ.

Εάν σας λείπουν χρήματα δώστε πρώτοι εσείς, (το σύνολο των υψηλόμισθων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και λοιπού ευρύτερου δημόσιου τομέα) το καλό παράδειγμα μειώνοντας τόσο το μισθό σας κατά 50%, όσο και τις φοροελαφρύνσεις σας, όπως άλλωστε πράξατε σ’ εμάς, και θα διαπιστώσετε ότι με αυτή σας την κίνηση θα υπερκαλύψετε τα όποια ελλείμματά σας.

Ποτέ δε να μην ξεχνάτε την λαϊκή παροιμία που λέει ο φαγωμένος δεν ενδιαφέρεται για τον πεινασμένο ή μήπως διαφωνείτε;

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και είμαστε εν αναμονή της απάντησής σας,

Μετά τιμής,
Οι 90 υπογραφές