Την σπουδαιότητα του έργου της δημιουργίας φαρμακείου στο ακριτικό Καστελλόριζο, τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία που παρέθεσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Φαρμακείου στο Καστελλόριζο, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη σημαντικότητα ενός τέτοιου έργου, ως προς την διευκόλυνση της  τοπικής κοινωνίας, αφού για να προμηθευτούν βασικά φαρμακευτικά σκευάσματα και είδη πρώτης ανάγκης, οι κάτοικοι του Καστελλόριζου έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.

Αναφέρθηκε επίσης και στην προσωπική του συμβολή, σε ότι αφορά την δημιουργία βασικών δομών στο νησί, υπενθυμίζοντας τις ενέργειες που είχε πραγματοποιήσει ,πέραν του φαρμακείου, για τη δημιουργία πρατηρίου καυσίμων, την ενίσχυση του πολυδύναμου ιατρείου καθώς και για την ανακαίνιση του Αστυνομικού Τμήματος.

Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αφού το φαρμακείο αποτελεί δίκη του δωρεά στη μνήμη του πατέρα του Παύλου Γιαννακόπουλου,  καθώς και τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολο Βαλτά, τον Δήμαρχο κ.Γιώργο Σαμψάκο και σύσσωμη την δημοτική αρχή, για την μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία, ως προς την δημιουργία αυτού του σπουδαίου έργου.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νικόλαο Φουτούλη καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, για τον καθοριστικό τους ρόλο στη δημιουργία του Φαρμακείου.