Η Ελληνική Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, λόγω της ενεργειακής κρίσης, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, προχώρησε σε έκτακτες χρηματοδοτήσεις, σε δήμους και σχολεία της χώρας, για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης στις σχολικές μονάδες, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Ν.Δ

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.
  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειωτέον, πως έχει προηγηθεί η ενίσχυση όλων των Δήμων με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 218 εκατομμυρίων Ευρώ, για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και δαπάνες θέρμανσης των Δήμων. 

Από το Υπουργείο Εσωτερικών  ως συμπληρωματική επιχορήγηση προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους ή/και την υλοποίηση έργων και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων, για τον Δήμο Καρπάθου κατανεμήθηκε το ποσό των 39.944,00€ και για τον Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου το ποσό των 2.365,00€,  ενώ για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης  κατανεμήθηκε στον Δήμο Καρπάθου το ποσό των 11.180,00€ και στον Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου το ποσό των 2.365,00€.

Θερμά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την ουσιαστική στήριξη στους Δήμους της χώρας και την ιδιαίτερη μέριμνα για τις σχολικές μονάδες.