Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ «CARYATIS» ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ, «CARYATIS: ΈΚΘΕΣΙΣ ΆΛΦΑ», Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «CARYATIS: ΈΚΘΕΣΙΣ ΒΗΤΑ».

22 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΊΑ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΕΓΚΑIΝΙΑ: 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 19:00 – 23:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ: 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: SYMPOSION CULTURAL CENTER, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ, ΣΑΝΤΟΡIΝΗ.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, ο Γιώργος Τατάκης παρουσιάζει μια εντυπωσιακή σειρά από έντεκα έργα από το έργο «Caryatis», που συμπληρώνονται από τρία έργα από το προηγούμενο έργο του «Ethos». Αυτή η έκθεση, που φιλοξενείται από κέντρο πολιτισμού Symposion στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, σηματοδοτεί τη δεύτερη εισαγωγή στο έργο του.

Με το «Caryatis», ο Τατάκης αποτυπώνει με μαεστρία τη γοητεία της γυναικείας τοπικής ενδυμασίας, ζωγραφίζοντας μια ταπισερί που εκτείνεται σε εποχές. Κάθε εικόνα αφηγείται μια ιστορία – έναν φόρο τιμής στο παρελθόν της Ελλάδας και μια γέφυρα στο μέλλον της. Το έργο έχει αποσπάσει 22 διεθνή βραβεία.

Στην καρδιά του Μεγαλοχωρίου στη Σαντορίνη, το κέντρο πολιτισμού Symposion προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για αυτό το εικαστικό ταξίδι. Ακριβώς όπως η ομορφιά του νησιού μαγεύει, οι εικόνες του Τατάκη μεταφέρουν τους θεατές σε μία φαντασιακή σφαίρα όπου η παράδοση και η τέχνη εναρμονίζονται.