Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει και φέτος, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Rodos Cup 2019» με τον Αθλητικό Σύλλογο Ισιοπλόων Ανοιχτής Θάλασσας (ΑΣΙΑΘ). 

Η Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με γνώμονα πάντα την συνεργασία και την συμμετοχικότητα σε προγράμματα και δράσεις των αθλητικών φορέων των νησιών της, προχωρά και φέτος, στην συνδιοργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 22 έως 26 Ιουλίου 2019 και θα έχει ως σταθμούς τα νησιά Κω, της Καλύμνου, της Νισύρου, της Σύμης και της Ρόδου.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον Ελληνικό χώρο για 23η συνεχή χρονιά και πληροί όλες τις απαιτούμενες  προδιαγραφές των μεγάλων διεθνών αγώνων.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο περσινό «Rodos Cup» έλαβαν μέρος 85 ιστιοπλοϊκά σκάφη και 500 ιστιοπλόοι (η συντριπτική πλειοψηφία Ρώσοι) καθώς και 25 περίπου άτομα που αποτελούσαν τις Επιτροπές του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα που διαρκεί μια εβδομάδα τα σκάφη και οι ιστιοπλόοι προσεγγίζουν κάθε μέρα και διαφορετικό νησί των Δωδεκανήσων καταλήγοντας στο νησί της Ρόδου όπου γίνονται διάφορες αγωνιστικές πολιτιστικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις.

Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά μας, τα οφέλη είναι πολλαπλά και μεταξύ αυτών είναι και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της περιοχής των Δωδεκανήσων διεθνώς.

Σκοπός της διοργάνωσης κάθε χρόνο, είναι η προώθηση της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής θάλασσας, να έρθουν σε επαφή οι ιστιοπλόοι από πολλά μέρη και διάφορες χώρες, η απόλαυση της θάλασσας και των ελληνικών νησιών.

Το «Rodos Cup» αποτελεί μια αθλητική πρόσκληση και ταυτόχρονα μία πρόκληση για ιστιοπλοϊκές διακοπές στα Δωδεκάνησα, τα οποία βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος και έχουν ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα.

afisa 2013

Η κάλυψη του αγώνα από κριτές αγώνων και κριτές ενστάσεων (συνολικό αριθμό ατόμων) γίνεται από Ελλάδα και από Εξωτερικό λόγω των διεθνών προδιαγραφών του.

Το πρόγραμμα του Rodos Cup 2019:

Κυριακή, 21/7/2019, Μαρίνα Κω
Εγγραφές
Τελετή έναρξης

Δευτέρα, 22/7/2019
1η Ιστιοδρομία: Κως – Κάλυμνος

Τρίτη, 23/7/2019
2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τετάρτη, 24/7/2019
Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο

Πέμπτη, 25/7/2019
3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη

Παρασκευή, 26/7/2019
4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Ρόδος
Τελετή λήξης