Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Καθηγητής κ.Δ.Κρεμαστινός, ευρισκόμενος στην Κάρπαθο, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε το θέμα του νοσοκομείου της Καρπάθου.

Αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Ηλία Λάμπρο για την πρόσκληση να παραβρεθεί, τόνισε πως η υλοποίηση του νοσοκομείου είναι τελείως διαφορετική από την νομοθετική του δημιουργία. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια των πάντων, ακόμη και των εθελοντών, οι οποίοι πρέπει συνεχώς πιέζουν για να υλοποιηθεί.

O Αντιπρόεδρος της Βουλής,Καθηγητής κ.Κρεμαστινός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου

Ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε τα εξής «Η μεταφορά του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο, δεν προδικάζει την καλή λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως γνωρίζεται το Κέντρο Υγείας στερείται βασικών ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου και χειρουργού, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει το νοσοκομείο με την υποδομή του Κέντρου Υγείας.

Πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να στελεχωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας, ούτως ώστε να μπορέσει να ανοίξει  το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο της Ρόδου, έπειτα από τόσα χρόνια λειτουργίας, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη όσο χρειάζεται. Αγωνιζόμαστε στον τομέα της ογκολογίας και της ακτινοθεραπείας, ώστε να αποκτήσει το νοσοκομείο ακτινοθεραπευτικό τμήμα, ώστε να μην χάνονται ζωές, όσων δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα να νοσηλευτούν στην Αθήνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν έλεγα κατά την θητεία μου στο Υπουργείο, ότι θα έρθουν αεροπλάνα-μονάδες για να μεταφέρουν τους αρρώστους από τα νησιά στη Ρόδο ή στην Αθήνα, μου έλεγαν ότι αυτό ήταν εξωπραγματικό. Σήμερα βλέπετε ότι είναι πραγματικότητα. Όταν έλεγα ότι πρέπει να γίνει αιμοδυναμικό εργαστήριο στην Ρόδο μου έλεγαν ότι και αυτό είναι εξωπραγματικό. Σήμερα λειτουργεί πολύ καλά το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της Ρόδου και κανένας δεν θυμάται τι έλεγε. Το ίδιο μου λένε και για το ακτινοθεραπευτικό, αλλά απαντώ με τον ίδιο τρόπο και τους θυμίζω όσα σας λέω.

O Αντιπρόεδρος της Βουλής,Καθηγητής κ.Κρεμαστινός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου

Η Δωδεκάνησος χρειάζεται ειδική φροντίδα γιατί είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος από το κέντρο της χώρας. Για το λόγο αυτό χρειάζεται συνεχώς διεκδικήσεις από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και βεβαίως από τους εκπροσώπους της περιοχής, τους βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Κρεμαστινό για τις προσπάθειες του για την δημιουργία του νοσοκομείου της Καρπάθου και τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Ακολούθησε συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους και τους παρευρισκόμενους και όλοι τόνισαν ότι η πρόσκληση του κ.Κρεμαστινού για ομοφωνία και σύμπνοια προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο είναι αναγκαία.