Η Νικολέτα Γκίκα και η Κάλια Θαρρενάκη αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου στην κατηγορία U17 και θα συμμετέχουν στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Ρόδο από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου.

Νικολέτα Γκίκα – Κάλια Θαρρενάκη

Η Νικολέτα και η Κάλια κέρδισαν στον τελικό της Κω της Σταματίνα Γκιζέττη και Γκιουλ Μπεκίρογλου με 2-0 σετ (26-24 και 24-22). Τα 16χρονα κορίτσια, που αγωνίζονται τέσσερα χρόνια μαζί με προπονήτρια τη Φαίη Μίχου μίλησαν για την επιτυχία τους:

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΚΙΚΑ

«Έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ και είμαι υπερήφανη για την επιτυχία μας στην Κω. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και με την Κάλια παίζουμε μαζί για τέσσερα χρόνια. Είμαστε φίλες και εκτός γηπέδου, καταλαβαίνει η μία την άλλη και φυσικά ξέρουμε πλέον πώς να αγωνιζόμαστε στα παιχνίδια. Η χημεία μας είναι εξαιρετική και νομίζω αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξουμε τώρα στη Ρόδο, μπροστά στους συγγενείς και τους φίλους μας. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις δίπλα σε ανθρώπους που σε αγαπούν. Παίζω βόλεϊ 11 χρόνια και είναι από τις πιο όμορφες στιγμές μου. Ελπίζω να τα πάμε καλά, να παίξουμε καλά και να το ευχαριστηθούμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την προπονήτρια μας, την κ. Φαίη Μίχου για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για μας».

ΚΑΛΙΑ ΘΑΡΡΕΝΑΚΗ

«Είμαι πολύ χαρούμενη για την παρουσία μας, την απόδοση μας και τη νίκη στην Κω. Έχουμε εξελιχθεί σημαντικά, παρά το γεγονός ότι η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω κορωνοϊού. Ο στόχος μας είναι να παίζουμε πάντα καλά και να πάρουμε μία αξιόλογη θέση στο τουρνουά. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τη Νικολέτα, κάνουμε παρέα και ξέρει η μία το παιχνίδι της άλλης. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της προπονήτριας μας, της κ. Φαίης Μίχου, κερδίσαμε το πρωτάθλημα Δωδεκανήσου και τώρα θα ετοιμαστούμε για την τελική φάση. Η παρουσία μας σ’ αυτή αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία και είμαι σίγουρη ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε δουλέψει ήδη σκληρά και θέλουμε πάνω απ’ όλα να το ευχαριστηθούμε. Επίσης είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξουμε μπροστά στην οικογένεια μας και τους φίλους μας. Είναι διπλή η χαρά μας που θα συμμετέχουμε στην τελική φάση της Ρόδου».

ΜΑΚΗΣ ΔΟΥΒΑΛΗΣ