Η γνωστή Δικηγόρος Μαίρη Διακολιού, ανακοινώνει αυτόνομη κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Η υποψήφια Δήμαρχος Αμαρουσίου, ονομάζει τον Συνδυασμό της, ΜΑΡΟΥΣΙ Αδέσμευτη ΦΩΝΗ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μας είπε:

ΜΑΙΡΗ ΜΙΧ. ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό Θώκο του Αμαρουσίου, έχουν υπηρετήσει πολιτικές που δεν με εκφράζουν, και πιστεύω ότι δεν εκφράζουν και τον απλό Μαρουσιώτη. Αν υπάρχει υποψηφιότητα που δεν υπηρέτησε τέτοιες πολιτικές, είναι απόλυτα κομματική, και δεν συμφωνώ. 

Έτσι, και αφού δεν μου ήταν πολιτικά εφικτό να  συνεργαστώ με κανέναν, αποφάσισα να σχηματίσω τον δικό μου Συνδυασμό, που ονομάζεται ΜΑΡΟΥΣΙ Αδέσμευτη Φωνή

Έχω ήδη κάνει επαφές με αξιόλογους συμπολίτες μας, και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα προχωρήσω σε ανακοινώσεις. 

Ο Συνδυασμός, είναι υπερκομματικός, και πολιτικά ανήκει στον Δημοκρατικό χώρο». 

Το βιογραφικό που υπάρχει στο προσωπικό site της Μαίρης Διακολιού, είναι:
Η Μαίρη Διακολιού είναι Μαρουσιώτισσα. Κατοικεί και εργάζεται στο Μαρούσι, όπου διατηρεί το δικηγορικό της γραφείο (Χατζηαντωνίου 14), εδώ και είκοσι περίπου έτη. 
Ασχολείται με τα κοινά του Αμαρουσίου ήδη από το 2002, όταν εξελέγη πρώτη πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «ΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΑ» και παρέμεινε στη θέση αυτή για δύο συνεχείς θητείες. 
Κατόπιν, το 2006, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος και μετά το τέλος της θητείας της μεταπήδησε στην κεντρική πολιτική σκηνή, συμμετέχοντας ως υποψήφια βουλευτής της Β’ Αθηνών το 2009. 
Επανεξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι το 2014.
Σήμερα, παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ως ανεξάρτητη, υπηρετώντας τα αιτήματα των Μαρουσιωτών με μόνη δέσμευση τη συνείδησή της. 
Μητέρα μιας κόρης 8 ετών. 

Πηγή: MAΡΟΥΣΙ