Το ενδιαφέρον διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής από την Αυστραλία «κέντρισαν» οι φυσικές ομορφιές, η απαράμιλλη φιλοξενία, η ξεχωριστή παράδοση και η μοναδική γοητεία που ασκεί η Κάρπαθος, όπως φαίνεται από το προπαρασκευαστικό ταξίδι γνωριμίας στο νησί που οργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου και με την προσωπική φροντίδα του κ. Μιχάλη Ρεΐση, μέλους της Επιτροπής.

H τηλεοπτική ταξιδιωτική σειρά “My Greek Odyssey” με παρουσιαστή τον Ελληνικής καταγωγής Peter Maneas, αποτυπώνει με τρόπο ιδιαίτερο την ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο, τη γαστρονομία, τις φυσικές ομορφιές και τον τρόπο ζωής νησιών της Ελλάδας με στόχο να εμπνεύσει τους τηλεθεατές σε παγκόσμια κλίμακα.

Η κ. Ιωάννα Κοντογεώργου, executive manager της τηλεοπτικής παραγωγής και ο κ. Μιχάλης Ρεΐσης – Κarpathos travel.

Ήδη, το επιτυχημένο πρόγραμμα που τελείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα του 1ου και 2ου κύκλου της σειράς, εξερευνώντας νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η σειρά προβάλλεται σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε δίκτυα του εξωτερικού (Channel 7 Αυστραλίας, Sea Channel Ρωσίας, RTVE Ισπανίας, OSN στη Μέση Ανατολή και Ν. Αφρική κ.α.) αλλά και στην Ελλάδα μέσω του COSMOTE HISTORY.

Από τις 17 Μαΐου και μέχρι τις 22 Μαΐου 2019, η κ. Ιωάννα Κοντογεώργου, executive manager της τηλεοπτικής παραγωγής θα βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων,  προκειμένου να ανακαλύψει τους δημοφιλείς πόλους έλξης αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του κ. Ρεΐση που έχει αναλάβει την ευθύνη της φιλοξενίας και ξενάγησης της δραστήριας υπευθύνου της εκπομπής.

Η εξερεύνηση των γραφικών χωριών της Καρπάθου και των εξωτικών παραλιών, η γνωριμία με τους αυθεντικούς και φιλόξενους κατοίκους, η μύηση στα μυστικά της τοπικής κουζίνας και η ανακάλυψη διαχρονικών εθίμων και παραδόσεων, συνέθεσαν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν κόσμο, που όμοιος του δεν υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σημειώνεται πως η κ. Κοντογεώργου πρόκειται να επισκεφθεί ξανά τον προορισμό τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από έμπειρο τηλεοπτικό συνεργείο και τον δημοφιλή παρουσιαστή, προκείμενου να αποτυπωθούν στο φακό και την κάμερα όσα καταγράφει με προσοχή και την εντυπωσιάζουν κατά την παραμονή της στην Κάρπαθο. Με τον τρόπο αυτό, οι εκατομμύρια τηλεθεατές της εκπομπής από Ελλάδα Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αυστραλία, με ποιοτικά ενδιαφέροντα και ταξιδιωτικό προφίλ, θα πάρουν μια ικανοποιητική «γεύση» από τη μοναδικότητα της Καρπάθου.

«Το αξιόλογο αυτό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων προβολής της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου που συνεχίζεται αδιάκοπα και διαμορφώνεται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια», τόνισε σχετικά, ο κ. Μιχάλης Λυτός, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στον κ. Μιχάλη Ρεΐση και το Karpathos 
Travel
για την εθελοντική συνεισφορά του με εύρος παροχών και την προφορά του στην οργάνωση του δημοσιογραφικού ταξιδιού.