Επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να παρουσιάσει το μοναδικό δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει

Η Κάρπαθος, επιλέχθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να παρουσιάσει το μοναδικό δίκτυο μονοπατιών  και τις ανεξάντλητες φυσικές της ομορφιές στη Live σκηνή της τουριστικής έκθεσης TOUR NATUR, που πραγματοποιήθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας το διάστημα από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην TOUR NATUR, φιλοξενώντας στο περίπτερό της 10 προορισμούς από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση την οποία απηύθυνε η Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους νησιωτικούς δήμους.

Φωτεινή Φράγκου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Περιφέρεια για την προβολή των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτουν οι διάφοροι προορισμοί, δόθηκε αυτή τη φορά η ευκαιρία στην Κάρπαθο να παρουσιάσει το δίκτυο μονοπατιών που έχει αναπτύξει, με πάνω από 30 σηματοδοτημένες διαδρομές πολλών χιλιομέτρων  οι οποίες καλύπτουν όλο το εύρος του νησιού. Πολλά από τα μονοπάτια είναι εκατοντάδων ετών και συνδέουν χωριά, οικισμούς και παραλίες.  Ορισμένα απ αυτά, ειδικά στο βόρειο μέρος του νησιού, είναι πετρόκτιστα και οδηγούν σε σημεία απαράμιλλης ομορφιάς στα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση (Τρίστομο, Βρουκούντα).

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαριέττα Παπαβασιλείου-Βακιάνη,Φωτεινή Φράγκου, δημοτική σύμβουλος και μέλος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Καρπάθου.

Το νησί της Καρπάθου, με το φυσικό άγριο τοπίο, που   μαγεύει τους φυσιολάτρες, βρέθηκε στο πρόγραμμα του Live stage της TOUR NATUR ανάμεσα σε ανταγωνιστικούς προορισμούς (Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία) και τουριστικούς οργανισμούς που έχουν να παρουσιάσουν εδραιωμένα πλέον εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα. Την παρουσίαση, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, αναδεικνύοντας μία νέα πτυχή του προορισμού, που δεν είναι ευρέως γνωστή, έκανε η κ. Φωτεινή Φράγκου, δημοτική σύμβουλος και μέλος της τουριστικής επιτροπής του δήμου Καρπάθου. Σημειώνεται ότι πέρυσι παρουσιάστηκε στη Live σκηνή της TOUR NATUR ο προορισμός της Σίφνου.

Αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ανάδειξη των εναλλακτικών τουριστικών προϊόντων που διαθέτουν όλοι οι προορισμοί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Η προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού προβλέπεται άλλωστε και στο Τριετές Στρατηγικό Πλάνο της ΠΝΑΙ καθώς αυτές προσελκύουν επισκέπτες με εξειδικευμένα ενδιαφέρονται και μπορούν να οδηγήσουν στην επέκταση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.