Γιώργος Χατζημάρκος: “Εμείς θα συνεχίσουμε, με λογική και επιχειρήματα, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, το ορθό, το ιστορικά επιβαλλόμενο ως αυτονόητο”

Σειρά επαφών για τα ζητήματα που έχει θέσει σε προτεραιότητα για το 2020, είχε χθες ο Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μια μέρα χαμένη στον στόχο της Περιφερειακής Αρχής για την προώθηση και διευθέτησή τους.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά, χθες το πρωί, ο κ. Χατζημάρκος είχε συνάντηση εργασίας εφ΄όλης της ύλης, με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε όλη την ατζέντα του 2020 για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Υπουργός Επικρατείας ενημερώθηκε διεξοδικά για το πλάνο της Περιφερειακής Αρχής για τη χρονιά που ξεκίνησε και για την ιεράρχιση των προτεραιοτήτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βερουσόπουλος-Περιφερειάρχης ΝοτίουΑιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος-Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης

Το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησε το ζήτημα της Δημόσιας Περιουσίας στα νησιά, με τους κκ Χατζημάρκο και Καμπουράκη να εξηγούν στον Υφυπουργό Οικονομικών το ιδιαίτερο καθεστώς που διέπει τη Δημόσια Περιουσία καθώς και ορισμένες ενδεικτικές και απολύτως χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράδοξων, παράλογων και συχνά προσβλητικών πρακτικών του κεντρικού κράτους απέναντι στις νησιωτικές κοινωνίες,  επί του ζητήματος αυτού. Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της ΠΕΔ δήλωσαν ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η ανάγκη το ζήτημα της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας να γίνεται με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

“Η Δημόσια Περιουσία εκπληρώνει τον ρόλο της μόνο όταν υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, στηρίζει και ενισχύει την προοπτική της, σέβεται τον τόπο στον οποίο βρίσκεται και αναγνωρίζει και την ιστορική, νομική, οικονομική και συναισθηματική σχέση των πολιτών του κάθε τόπου μαζί της. Στον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, εξηγήσαμε χθές μερικές μόνο απο τις παράδοξες, παράλογες αλλά και συχνά προσβλητικές πρακτικές του Κράτους μας σε σχέση με την Δημόσια Περιουσία, ειδικά στα νησιά μας.

Οι λύσεις βρίσκονται μπροστά μας, η ανάγκη να κάνουμε και το άλμα στον ορθολογισμό που έχουμε ανάγκη, πιέζει την πολιτεία να τις δεί και να τις εφαρμόσει.

Εμείς θα συνεχίσουμε, με λογική και επιχειρήματα, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο, το ορθό, το ιστορικά επιβαλλόμενο ως αυτονόητο”.