Στην συγκρότηση Επιτροπής που θα καταλήξει σε πρόταση για τη βελτίωση της συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών και του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή συμμετείχε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Συντονιστής στην ΕΠΕΚΕ Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Ηλίας Καματερός

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην συγκρότηση Επιτροπής υπό τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, η οποία θα εξετάσει τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Ηλίας Καματερός αμέσως μετά  δήλωσε ότι «…συνεχίζονται μεθοδικά και οργανωμένα οι προσπάθειες εφαρμογής των αρχών της νησιωτικότητας. Η επιτροπή που αποφασίσαμε να συγκροτηθεί θα μελετήσει τον τρόπο συγκοινωνιακής κάλυψης του συνόλου των νησιών, μέσα από τον συνδυασμό ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών και τη δυνατότητα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου. Θα εξετάσει τις προτάσεις των νησιών και θα καταλήξει σε τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποιώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια».