Να σταματήσει το ελληνικό κράτος να πριμοδοτεί την κατασκευή ξενοδοχείων σε νησιά που έχει ξεπεραστεί η φέρουσα ικανότητά τους, όπως η Κως και η Ρόδος, ζήτησε ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

«Είναι σα να επιδοτούμε την κρίση μας, σαν να βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή σχετικά με τις κορεσμένες τουριστικές περιοχές και τις ανισότητες στην ανάπτυξη.

Ο Ηλίας Καματερός δήλωσε ότι όπως λειτουργεί ο τουρισμός δεν ωφελούνται οι κάτοικοι των νησιών αλλά οι λίγοι που λυμαίνονται τον πλούτο του τόπου.

Γι’ αυτό, είπε, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πακέτου που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία πρέπει να δούμε την τουριστική ανάπτυξη σε άλλη κατεύθυνση που θα ωφελεί τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και όχι τους tour operators και τον τουρισμό του all inclusive.

Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να μένει το κέρδος στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους που σήμερα εργάζονται σε συνθήκες υπερεκμετάλλευσης και μειωμένων αμοιβών.

Ο Ηλίας Καματερός ζήτησε από την Υπουργό Τουρισμού να μη κινηθεί η πολιτική του Υπουργείου ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου αντί για το κράτος σχεδίαζαν την τουριστική ανάπτυξη οι tour operators, αλλά να συντάξει νέο Χωροταξικό Σχέδιο που θα προβλέπει την ανάπτυξη κάθε νησιού σύμφωνα με τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και θα μοιράζει το όφελος σε όλη την κοινωνία, αναφερόμενος σε νησιά όπως Κάλυμνος, Πάτμος, Λέρος, Σύμη αλλά και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Την ομιλία του Ηλία Καματερού και την απάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link

https://www.youtube.com/watch?v=ntv3iPGif4I

(Πηγή: Δελτίο Τύπου Πολιτικού Γραφείου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου Η. Καματερού)