Με έμφαση στην εφαρμογή του «φίλτρου» της νησιωτικότητας για όλα τα νομοθετήματα της επόμενης περιόδου και στην ανάγκη ο Προϋπολογισμός να αφήνει αυτό το αποτύπωμα, για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων στα νησιά, μίλησε ο Ηλίας Καματερός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016.

Ο Ηλίας Καματερός Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ηλίας Καματερός Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε τη δημιουργία παράλληλου προγράμματος για τα νησιά, που να αντιμετωπίζει προβλήματα της καθημερινότητας, παρά το στενό πλαίσιο δεσμεύσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές-δυνάστες της χώρας.

Χαρακτηριστικά ζήτησε: κίνητρα επανένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών, για επιχειρήσεις που απεντάχθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των τριακοσίων κατοίκων αλλά και μέτρα για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιωτικά νοσοκομεία, στα σχολεία και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την χρόνια έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Κω αλλά και το ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Καλύμνου έχει μείνει με ένα υπάλληλο για όλα τα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου, όπως επίσης το πρόβλημα των παιδιών από τους Αρκιούς που αδυνατούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση μετά το Δημοτικό Σχολείο.

«…δε γίνεται να καταργούνται υπηρεσίες στα νησιά, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Ηλίας Καματερός, συμπληρώνοντας ότι «…τα νησιά έχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψην».

Όσον αφορά στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως επαναλαμβάνουν ψέματα που κουράζουν το λαό, ενώ η από αριστερά κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ηγεμονία των ιδεών της αριστεράς στην κοινωνία και το γεγονός ότι η αριστερά αγωνίζεται για τους αδύναμους.

Συμπλήρωσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει αυτό το στοιχείο αλλά να συνομιλεί καθημερινά με το λαό και να εφαρμόσει το φιλολαϊκό της πρόγραμμα με το που θα ξεφύγει από τις δυσκολίες αυτής της περιόδου.

Ολόκληρη την ομιλία του βουλευτή Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο video: