Επιστολή στους Δημάρχους: Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Ρόδου, Τήλου, Χάλκης, απέστειλε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός με σκοπό την ανταπόκρισή τους στις επιστολές του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια οικισμών και ΖΟΕ, ώστε να ενημερωθούν οι υπό ανάρτηση δασικοί χάρτες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς Δημάρχους:
Αστυπάλαιας
Καρπάθου
Κάσου
Κω
Λειψών
Μεγίστης
Νισύρου
Ρόδου
Τήλου
Χάλκης

Κοινοποίηση:
ΤΕΕ Δωδ/σου

Αγαπητοί Δήμαρχοι,

Στην από 02/05/2018 επιστολή μου, σας παρακαλούσα να ανταποκριθείτε στις επιστολές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και να στείλετε ως τις 14 Μαΐου  που εκπνέει η προθεσμία, τις οικιστικές πυκνώσεις, και τα όρια οικισμών και ΖΟΕ ώστε να ενημερωθούν οι υπό ανάρτηση δασικοί χάρτες.

Με λύπη μου είδα στα ΜΜΕ, απάντηση κάποιων ότι “δεν μας αφορούν“. Παρακαλώ όσο είναι καιρός να λάβετε υπόψιν σας την παραπάνω υποχρέωση, γιατί υπάρχει κίνδυνος ταλαιπωρίας των πολιτών, αν στους υπό ανάρτηση χάρτες υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις.

Οι πολίτες θα υποστούν έξοδα για ενστάσεις, πολύχρονη ταλαιπωρία για να αποδείξουν την ορθότητα των ενστάσεων τους και αναστολή κάθε εργασίας και δικαιοπραξίας ίσως, στις υπό αμφισβήτηση εκτάσεις μέχρι την επικύρωση των χαρτών.

Η αποστολή των οικιστικών περιοχών και των ΖΟΕ δεν χρειάζεται για την σύνταξη των δασικών χαρτών όπως νομίζουν κάποιοι. Ούτε αφορά μόνο τα δάση. Οι χάρτες υπάρχουν.

Χρειάζεται για να διορθωθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις πριν την ανάρτηση τους, για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Όπως σε κάποιες αναρτήσεις (π.χ. Πάτμος) που δεν ήταν ενημερωμένοι ούτε για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου.

Φιλικά

Ηλίας Καματερός
Βουλευτής Δωδεκανήσου