Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο αλλοδαπός Αιγυπτιακής καταγωγής που τον περασμένο μήνα ξυλοφορτώθηκε άγρια από το πρώην αφεντικό του, στην Κάρπαθο.

Το επεισόδιο είχε συμβεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 οπότε και δέχτηκε επίθεση ο Αιγύπτιος από τον πρώην εργοδότη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό ήταν οι 3000 ευρώ που επικαλείται ο πρώην εργοδότης ότι του οφείλει ο αλλοδαπός και τα οποία ο τελευταίος αρνείται.

Σε κάθε περίπτωση ο Αιγύπτιος ζητά την ποινική δίωξη του πρώην αφεντικού του για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απειλής, εξύβρισης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην έγκληση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών ο Αιγύπτιος διά του συνηγόρου του κ. Κώστα Διακονή, πριν από τέσσερα χρόνια εργαζόταν ως ψαράς στο αλιευτικό σκάφος του μηνυόμενου, όμως ποτέ δεν του είχε αναφέρει κάτι για χρήματα που του χρωστούσε.

Λίγο διάστημα πριν το επεισόδιο όμως, ο πρώην εργοδότης του άρχισε να τον καλεί στο τηλέφωνο και να του ζητάει να του δώσει το ποσό των 3000 ευρώ, διότι όπως ισχυρίζεται τα είχε καταβάλλει στον ΟΓΑ για τον διάστημα που εργαζόταν σε εκείνον.

Στις διαμαρτυρίες του Αιγυπτίου πως δεν του οφείλει κανένα ποσό, ο πρώην εργοδότης απάντησε με βρισιές και απειλές, όπως ο αλλοδαπός καταγγέλλει.
Στη μία και μισή το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2015 ο Αιγύπτιος βρισκόταν με τον νυν εργοδότη του όταν τον φώναξε ο υπάλληλος του μηνυόμενου ότι τον ήθελε για να συζητήσουν για τα χρήματα.

Πράγματι ο Αιγύπτιος πήγε στο σκάφος του πρώην εργοδότη του και σύμφωνα με την καταγγελία, ο τελευταίος άρχισε και πάλι να φωνάζει, να τον βρίζει και να τον απειλεί, ζητώντας από τον αλλοδαπό αυτή τη φορά ο νέος του εργοδότης να του δίνει απευθείας όλα τα χρήματα, που ζητούσε προκειμένου να ξεχρεώσει. Ο Αιγύπτιος αρνήθηκε για  ακόμη μία φορά και δήλωσε, προκειμένου να ησυχάσει τα πνεύματα, πως αν ήθελε μπορούσε να του κάνει δωρεά εργασίες μέχρι να ξεχρεώσει το δήθεν χρέος του.

Τότε ο πρώην εργοδότης συνεχίζοντας να βρίζει και να απειλεί, πήρε ένα μαχαίρι με το οποίο κόβει τα δίκτυα και με τη βαριά ξύλινη λαβή του άρχισε να τον χτυπάει στο πρόσωπο και συγκεκριμένα ανάμεσα στα μάτια και στη μύτη με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί.

Στη δε προσπάθεια του να αρπάξει το μαχαίρι ο Αιγύπτιος τραυματίστηκε και στο χέρι, ενώ τα χτυπήματα συνεχίστηκαν από τον πρώην εργοδότη του, ο οποίος κρατώντας μία πέτρα του επέφερε χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο Αιγύπτιος μετά από προσπάθεια κατάφερε να βγει έξω και να καλέσει το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Ο αλλοδαπός με την μήνυση που υπέβαλε ζητά την ποινική δίωξη του  πρώην εργοδότη του.

(Πηγή Η ΡΟΔΙΑΚΗ)