Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει η Κάσος χωρίς γιατρό από το Νοέμβριο αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι λήγει η θητεία του αγροτικού γιατρού που υπηρετεί σήμερα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη προετοιμασία για την κάλυψη της θέσης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι, εδώ και τρεις μήνες, έχει ήδη αποχωρήσει από την Κάσο ο εξειδικευμένος γιατρός, χωρίς να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση.

Ο Μάνος Κόνσολας προειδοποιεί για το γεγονός ότι η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης δεν σημαίνει ότι θα καλυφθεί απαραίτητα και για αυτό θα πρέπει το Υπουργείο να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Υγείας είναι δύο και είναι απόλυτα συγκεκριμένα:

1ον: Για ποιο λόγο παραμένει κενή, εδώ και τρεις μήνες, η θέση του εξειδικευμένου γιατρού που αποχώρησε και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την άμεση κάλυψη της;

2ον: Μπορεί το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι η Κάσος δεν θα μείνει χωρίς γιατρό το Νοέμβριο σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την προκήρυξη; Έχει σχεδιάσει εναλλακτικές λύσεις, όπως η τοποθέτηση οπλίτη γιατρού, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018
Αρ. Πρ.: 1407/11.9.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη των αναγκών της δημόσιας υγείας στην Κάσο»

Κύριε Υπουργέ,

Η στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στα ακριτικά νησιά, πρέπει να αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της Πολιτείας.

Στην Κάσο, τίθεται, πλέον, ως άμεση προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών της δημόσιας υγείας αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει το νησί χωρίς γιατρό.

Αυτό συμβαίνει γιατί λήγει η θητεία του αγροτικού γιατρού που υπηρετεί σήμερα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη προετοιμασία για την κάλυψη της θέσης.

Η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης δεν σημαίνει ότι θα καλυφθεί απαραίτητα και για αυτό θα πρέπει το Υπουργείο να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, εδώ και τρεις μήνες, έχει ήδη αποχωρήσει από την Κάσο ο ειδικευμένος γιατρός, χωρίς να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση.

Αυτό που προέχει, με δεδομένα τα προβλήματα που αναφέραμε πριν, είναι να διασφαλιστούν οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στην Κάσο.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Για ποιο λόγο παραμένει κενή, εδώ και τρεις μήνες, η θέση του εξειδικευμένου γιατρού που αποχώρησε και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την άμεση κάλυψη της;
  2. Μπορεί το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι η Κάσος δεν θα μείνει χωρίς γιατρό το Νοέμβριο σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την προκήρυξη; Έχει σχεδιάσει εναλλακτικές λύσεις, όπως η τοποθέτηση οπλίτη γιατρού, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου